• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Mój ZNTK Roco Ty2 Precyzyjna Przeróbka

Arturp

Znany użytkownik
Reakcje
1.385 2 5
Witam, jestem nowy tu na waszym forum.
Właśnie zaczynam projekt z parowozem Roco Ty2, będzie dużo zmian aby dokładnie wyglądał jak Ty2 911. Tu jest parę zdjęć, jeszcze czekam na reflektory i inne czesci.
Ty2 911 - Imgur (1).jpg

Ty2 911 - Imgur (3).jpg

Ty2 911 - Imgur (4).jpg

Ty2 911 - Imgur (5).jpg

Ty2 911 - Imgur (8).jpg

Ty2 911 - Imgur (6).jpg

Ostatnio modyfikowane przez moderatora:

teigrekty2

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
4.695 112 11
Witam, jestem nowy tu na waszym forum.
Wlasnie zaczynam project z parowozem Roco Ty2. bendzie duzo zmian aby dokladinie wyglondal jak Ty2 911. tu jest pare zdiec, jeszcze czekam na reflectory i inne czesci.
Zobacz załącznik 846505
Zobacz załącznik 846506
Zobacz załącznik 846507
Zobacz załącznik 846508
Zobacz załącznik 846509
Zobacz załącznik 846510
"Nowe" zabrudzone koła na wózku tendra wyglądają na "fine scale" od amerykańskiego taboru, jeśli się nie mylę (?) Sam zastosowałem takie na przednim wózku podczas przebudowy własnego BR52 liliputa na Ty2.

Bolutek

Znany użytkownik
Reakcje
1.837 411 7
Chyba to będzie amerykańska wersja Ty2 ze śladowymi naleciałościami Big Boja ;) Ale tu działa prawo Murphy'ego - Jeśli udoskonalasz coś dostatecznie długo – na pewno to zepsujesz... Swoją drogą - polska język - trudna język, co na forum widać gęsto i często ...:eek:

Dariusz71

Aktywny użytkownik
Reakcje
964 2 0
Witamy na forum, twórz, pisz i nic się nie przejmuj ;)
Mamy tu na forum nie tylko modelarzy, w razie czego na pewno pomogą i poprawią co trzeba bez zbędnego komentarza ;)
Życzę powodzenia, niech za wielką wodą powstanie nasz piękny Tygierek ;)
PS.
Będę tu zaglądał ;))))

OP
OP
Arturp

Arturp

Znany użytkownik
Reakcje
1.385 2 5
Było pare dni ale wróciłem do projektu. Zacząłem od tandera. narazie zeszlifowalem lampy ze skrzynki narzędziowej i kształt z przodu tandera trochę zmieniłem, to nie będzie przeszkadzać bo silnik przeniosę do parowozu. Też wózki pod tandera przerobiłem.

Załączniki

OP
OP
Arturp

Arturp

Znany użytkownik
Reakcje
1.385 2 5
trochę więcej postępu dzisiaj, dodałem linie spawalnicze i pomalowałem cały tender. Teraz czekam tylko na naklejki, reflektory i tabliczki z orzełkami.
Całkowicie zdemontowałem parowóz teraz obawiam się, że nie będę w stanie złożyć jej z powrotem :)

FENIX

Ostrzeżony
Reakcje
3.631 255 31
A jak będzie napędzany model, wygląda , że będzie silnik w kotle?
A co widocznymi powyżej obręczami kół osi wiązanych , będzie wymiana?

teigrekty2

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
4.695 112 11
A jak będzie napędzany model, wygląda , że będzie silnik w kotle?
A co widocznymi powyżej obręczami kół osi wiązanych , będzie wymiana?
Ja też sę nad tym napędem zastanawiałem. Ty2 ma dużo światła pomiędzy kotłem i ostoją i trudno będzie wpakować przekładnie aby była niewidoczna. Sam kiedyś myślałem przerobić tak kriegsloka Liliputa. Stare modele Rivarossi mają fajne zębatki, które można by zaadaptować w takim modelu.

OP
OP
Arturp

Arturp

Znany użytkownik
Reakcje
1.385 2 5
Ja też sę nad tym napędem zastanawiałem. Ty2 ma dużo światła pomiędzy kotłem i ostoją i trudno będzie wpakować przekładnie aby była niewidoczna. Sam kiedyś myślałem przerobić tak kriegsloka Liliputa. Stare modele Rivarossi mają fajne zębatki, które można by zaadaptować w takim modelu.
co dobrego jest to, że ten model ma przekładnie w kotle czeba tylko zmniejszyć ciężarek i możesz zainstalować mały silnik

Ostatnio edytowane:
OP
OP
Arturp

Arturp

Znany użytkownik
Reakcje
1.385 2 5
mój postęp jest nieco powolny. Czekam na nowy silnik, więc nie mogę rozpocząć montażu. Silnik, który znalazłem, pasuje tak, jakby był do niego stworzony.

Ostatnio edytowane: