• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Mój ZNTK Roco Ty2 Precyzyjna Przeróbka

OP
OP
Arturp

Arturp

Znany użytkownik
Reakcje
1.385 2 5
Trochę więcej postępów w dzisiejszych pracach nad przednim kołem, koło zostało przecięte i zainstalowane nowe opony. To zrobiło ogromną różnicę, trudno uwierzyć, że są to te same koła.

teigrekty2

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
4.695 112 11
Super robota na modelu mojego ulubionego parowozu. Jedna uwaga, przed nałożeniem kalek na dymnicy, trzeba było prysnąć lakierem-high gloss. Po nałożeniu kalek prysnąć semi gloss, lub nawet matowym. Wtedy film kalek był by prawie niewidoczny. Ale ja też popełniłem kiedyś taki błąd, i to na drogim modelu.

ed250

Aktywny użytkownik
Reakcje
444 89 5
Jedna uwaga, przed nałożeniem kalek na dymnicy, trzeba było prysnąć lakierem-high gloss. Po nałożeniu kalek prysnąć semi gloss, lub nawet matowym. Wtedy film kalek był by prawie niewidoczny. Ale ja też popełniłem kiedyś taki błąd, i to na drogim modelu.
@DJs już dłuższy czas robi modele, a kalki najczęściej wyglądają tak jak powyżej, czasem któraś wyjdzie lepiej, ale to raczej przypadek. W modelu z manufaktury za nie małe pieniądze to bardzo razi. Powyżej kolega popełnił tą wpadkę na swoim modelu i może wyciągnąć wnioski by to jeszcze poprawić, i co najważniejsze nie każe nikomu za to płacić.

Ostatnio edytowane:
OP
OP
Arturp

Arturp

Znany użytkownik
Reakcje
1.385 2 5
Super robota na modelu mojego ulubionego parowozu. Jedna uwaga, przed nałożeniem kalek na dymnicy, trzeba było prysnąć lakierem-high gloss. Po nałożeniu kalek prysnąć semi gloss, lub nawet matowym. Wtedy film kalek był by prawie niewidoczny. Ale ja też popełniłem kiedyś taki błąd, i to na drogim modelu.
Dziękuję, To samo tutaj to również moj ulubiony parowóz :)
Musiałem wydrukować własne kalki. Postanowiłem je podwoić i myślę że dlatego mi tak wyszło, moim planem jest zeszlifowanie, ponownie farbą pomalować i nałożenie jednej kalki. Zobaczymy jak to wyjdzie.

garou

Znany użytkownik
Reakcje
5.081 449 99
Oglądam te zdjęcia w tej relacji i świetnie to wszystko wygląda. Aż mam pokusę by nabyć jakąś BR52 i zacząć też coś z nią robić by upodobnić do Ty2 PKP.... bo chyba się nie doczekamy wielkoseryjnej wyglądającej jak egzemplarze z epoki IV... a w końcu to jedna z tych maszyn, które chyba jeździły najdłużej na PKP (i do dziś chyba są jakieś egzemplarze na chodzie).

OP
OP
Arturp

Arturp

Znany użytkownik
Reakcje
1.385 2 5
Oglądam te zdjęcia w tej relacji i świetnie to wszystko wygląda. Aż mam pokusę by nabyć jakąś BR52 i zacząć też coś z nią robić by upodobnić do Ty2 PKP.... bo chyba się nie doczekamy wielkoseryjnej wyglądającej jak egzemplarze z epoki IV... a w końcu to jedna z tych maszyn, które chyba jeździły najdłużej na PKP (i do dziś chyba są jakieś egzemplarze na chodzie).
Tak nadal jeździ, 911 pochodzi z Chabówki. Zrobiłem zdjęcie mojej żony przed nim w 2006 roku. odlałem kilka form z niektórych części, daj mi znać jak byś coś potrzebował