Ale z tych kilku stron gdybania na temat co Roco zrobi w najbliższych dniach, wyczytałem, że forma do właściwie umieszczonych zbiorników istnieje, tylko nie została tutaj zastosowana? Czyli reasumując, trzeba kupić część zamienną do wersji belgijskiej (patrzcie, umieli ją zrobić) i samodzielnie zamontować. Czy dobrze zrozumiałem, po przebrnięciu przez te wszystkie strony?
Tak. Miej więcej tak to właśnie wygląda. Musisz rozebrać Ty-eka, przełożyć ten zbiornik, który jest aktualnie z przodu na miejsce bliżej budki za ten, który teraz jest drugi (tego drugiego nie ruszasz,, on stanie się pierwszym po wspomnianej podmiance
). Wsuwasz ten pierwszy w odpowiednie miejsce w ramie, musisz usunąć tą podporę,, która jest bliżej budki i zamontować prawidłową (kupioną osobno) w nowe miejsce (też bliżej budki). A że rama idzie nieco do góry, to ta druga podpora jest nieco niższa, więc usuniętą możesz sobie schować bo będzie pasowała tylko część, o której wspomniał kolega
@Ty42-89 . (Tu dzięki dla kolegi za info - dorzuciłem się do zamówienia na tą część w ŚMR).
Czyli piękne zapowiedzi, a wyszło jak zawsze he he i trzeba jeszcze jakieś graty dokupować....
Przecież Roco od ponad 20 lat konsekwentnie nas informuje że tematy taboru PKP mogą być jedynie realizowane w obszarze posiadanych przez nich form i o polskiej konstrukcji nie ma mowy + dwie ograniczone modernizacje trakcji : ST44 i Ty2 .
Kiedyś, swego czasu w Ty5 i Oi2 w ramach posiadanych form, usunęli jeszcze podgrzewacz pary systemu Knorra...