• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Roco - modele lokomotyw serii EU44 "Husarz"

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
4.306 118 11
Czy moze mi ktoś wytłumaczyć czemu nie wchodzą śledzie Roco w gniazda tejże lokomotywy:niepewny:. Powiem tylko ze jest to Husarz po przeróbkach na bazie Roco 62497. Ciekawym jest ze zwykle oczka PIKO wchodzą bez problemu.

Diesant

Aktywny użytkownik
Reakcje
287 21 2
A jednak można zrobić poprawne logo. Po tylu latach.... Ciekawe czy tą "wypukłą" farbą pomalowały austovietnamce model.

Bolutek

Znany użytkownik
Reakcje
1.845 411 7
No cóż... Poprawiono to szkaradne ICC...
Ale niech mnie ktoś oświeci - z czym tego "żałosnego" w ilościach przyjętych dla PKP Husarza "puszczać"? Może jako samotny eksponat w gablocie albo na dioramie się nada - ale z wagonami :oops:...cinko go widzę...

kzk kolej

Aktywny użytkownik
Reakcje
56 3 0
Ale niech mnie ktoś oświeci - z czym tego "żałosnego" w ilościach przyjętych dla PKP Husarza "puszczać"? Może jako samotny eksponat w gablocie albo na dioramie się nada - ale z wagonami :oops:...cinko go widzę...
W zasadzie to ze wszystkim z logo IC, Ygreki Robo lub Piko też się nadają. Husarze nie raz śmigały z TLKami ;)

Noah

Znany użytkownik
Reakcje
662 3 0
No i w końcu dekoder PluX22!
Kolor również zmienili - srebrny z początku eksploatacji w porównaniu do szarego z poprzedniej edycji.

Ostatnio edytowane:

DieselPower

Znany użytkownik
Reakcje
2.577 500 107
No hit :eek: Z czym puszczać EU44...ja nie wiem. Od lat stoją mi w gablocie te nędzne EU07 i SU45. Już od patrzenia na nie jak tak stoją solo mnie mdli. Może ktoś w końcu wyda jakieś modele to nich :cry:.
A tak poważnie (w odróżnieniu od kolegi @Bolutek :love:) to jest kilka możliwych zestawień. Trzeba pamiętać, że to są lokomotywy do najszybszych składów i przede wszystkim kupione po to także, aby mogły dojechać do Berlina na przykład. Więc ich przeznaczenie jest z góry określone i z różnych przyczyn nie tak szerokie jak EU07. EU44 to była sztandarowa lokomotywa składów BWE i "Polonii" i oczywiście "Kiepury" i....na tym koniec bo to już jest 10 składów ;). Rzecz jasna w latach następnych można je było spotkać w wielu pociągach jak na przykład EC Varsovia, także w "Chopinie" i innych. Sporo tego można wymienić.

Bolutek

Znany użytkownik
Reakcje
1.845 411 7
No hit :eek: Z czym puszczać EU44...ja nie wiem. Od lat stoją mi w gablocie te nędzne EU07 i SU45. Już od patrzenia na nie jak tak stoją solo mnie mdli. Może ktoś w końcu wyda jakieś modele to nich :cry:.
A tak poważnie (w odróżnieniu od kolegi @Bolutek :love:) to jest kilka możliwych zestawień. Trzeba pamiętać, że to są lokomotywy do najszybszych składów i przede wszystkim kupione po to także, aby mogły dojechać do Berlina na przykład. Więc ich przeznaczenie jest z góry określone i z różnych przyczyn nie tak szerokie jak EU07. EU44 to była sztandarowa lokomotywa składów BWE i "Polonii" i oczywiście "Kiepury" i....na tym koniec bo to już jest 10 składów ;). Rzecz jasna w latach następnych można je było spotkać w wielu pociągach jak na przykład EC Varsovia, także w "Chopinie" i innych. Sporo tego można wymienić.
A ja myślałem o składzie na makiecie...ale widocznie zostałem źle zrozumiany...:(...A jak już - to do realu można dołożyć "Kaszuba" oraz BGE...
Ponoć zamierzeniem spółeczki PKP Intersity była jazda pociągami poza Berlin, ale na zamierzeniach się skończyło...