Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Skoro w zestawieniu jest z przodu i z tyłu to raczej w ten sposób. A jedynki jak doczepią? Ekspresy nie miały nigdy jedynek na końcu. Tylko po jednej lub po dwie wokół knajpy.
Chyba jednak literówki zaczynały się od A.
Wspomniany wcześniej przez kolegę Wielkopolanin zawsze miał wagony oznaczone od A do K, z wyłączeniem literki J żeby nie mylono z I .
Chyba jednak literówki zaczynały się od A.
Wspomniany wcześniej przez kolegę Wielkopolanin zawsze miał wagony oznaczone od A do K, z wyłączeniem literki J żeby nie mylono z I .
A tu można znaleźć zdjęcie wagonu Video z Kaszuba. O ile dobrze pamiętam to naklejka Video Rondo nie była od samego początku kursowania tego wagonu w składzie.
Publikacja Pana Macieja Sofińskiego ale zdjęcia ponoć z naszego forum...ja nie mogłem zlokalizować....
Nie bądźmy tacy drobiazgowi, wklei się jeszcze raz. W zamian jakaś dobra dusza mogłaby obrobić to zdjęcie do ludzkich kolorów
Wagon BR-x 51 51 85-80 039-5, wagonownia Gdynia, zdjęcie z kwietnia 1992.
Znalazłem jeszcze inny wagon, wygląda, że zrobiony w tym samym miejscu, więc to będzie ten sam skład. Tym razem 141A 57 51 20-78 403-9 Bdun-x, też wagonownia Gdynia. Zwracają uwagę te dwójki w dość nietypowym miejscu.
Widzę też jeden minus Ex Warta - ja nie montowałbym na stałe tablic relacyjnych. To bardzo ogranicza wykorzystanie modelu.
Chyba że Robo planuje wydać te wagony pojedynczo bez tablic.....
Rozmawiałem z Robertem w Łodzi, nie będzie pojedynczych wagonów z tego zestawu.
Sam bym chętnie przytulił dwa w tym odcieniu zieleni.
Może, niewiadomo w jakiej czasoprzestrzeni pojawi się zestaw uzupełniający do pełniej dziesiątki jak jeździła w Ex Warcie.
Rozmawiałem z Robertem w Łodzi, nie będzie pojedynczych wagonów z tego zestawu.
Sam bym chętnie przytulił dwa w tym odcieniu zieleni.
Może, niewiadomo w jakiej czasoprzestrzeni pojawi się zestaw uzupełniający do pełniej dziesiątki jak jeździła w Ex Warcie.
Nawet jeśli Robo podaje daty rewizji na kwiecień 1988, to malowanie absolutnie nie jest typowe dla wagonów epoki IV i bardziej przypomina malatury epoki Va. Nie wspomnę już o tym wagonie klik. Dla mnie typowa epoka IV to oliwkowe wagony, dlatego tego zestawu nie kupię.
Ja ten zestaw traktuję (epokowo) na coś pomiędzy epoką IVc i Va.
Jest to typowa malatura epoki IV c, bo wagony są produkcji co najmniej od 1987 roku bo wtedy je widziałem w HCP w trakcie realizacji. To ze ktoś nie kupuje, każdy ma swoje priorytety i chęci zbierania tego co mu się podoba. Ale to jest epoka 4.
Naprawdę "typowa"? Niech koledze będzie, ja mam swoje zdanie. Ja "typową" rozumiem nieco inaczej, nie jako coś co zaistniało w biurze projektowym w 1987 roku, a bardziej jako "zwykle spotykana". W epoce IVc zwykle spotykałem malowania oliwkowe.
Ale nie ciągnijmy tego, bo akurat z tym się zgodzę:
Dobrze, że kolega zbiera tylko "typowe" malowania. Szare towarowe czy tez ODRA to takie nie : późno peerelowksie, brudne i zasyfione i byle czym polepione, że się nie nadaje.
Dobrze, że kolega zbiera tylko "typowe" malowania. Szare towarowe czy tez ODRA to takie nie : późno peerelowksie, brudne i zasyfione i byle czym polepione, że się nie nadaje.