Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Zastanawia mnie dlaczego tak szanowana firma jak Robo porywa się na produkcję fikcyjnych modeli? Mają dużo modeli w sprzedaży. A więc po co taki zabieg? Desperacja, aby pozyskać klientów na taki towar?
Pewnie z tego samego powodu, dla którego produkuje się modele czołgów/statków/samochodów/samolotów/itd., nad którymi prace zakończyły się na etapie projektowania. W tym wypadku, z tego co mi wiadomo, powstał projekt takiego malowania wagonu.
Zastanawia mnie dlaczego tak szanowana firma jak Robo porywa się na produkcję fikcyjnych modeli? Mają dużo modeli w sprzedaży. A więc po co taki zabieg? Desperacja, aby pozyskać klientów na taki towar?
Bardzo dobrze że zrobił, bo moim zdaniem ładnie się prezentuje. I moim zdaniem również malowanie TLK było ładniejsze niż obecne IC jedynek i dwójek (z wyjątkiem kuszetek i sypialnych). Trochę urodę tych pierwszych poprawił czarny pas okienny w nowszych typach wagonów.
Z ciekawości zapytam.... ta fikcja to na czym polega? Że ten typ wagonów nigdy nie występował w takim malowaniu? Czy jakieś inne aspekty? Co oznacza tu słowo "łamaniec"? Przepraszam, ale nie jestem na bieżąco ze współczesnymi epokami w modelach kolei.
Według zapowiedzi właśnie w drugim zestawie "Odry" ma być wagon barowy, a w dalszej przyszłości, oddzielnie ma wyjść wagon bagażowy. Trzeba jednak pamiętać, że jak dotąd, Robo nie ma modelu ani baru, ani bagażowego.
W czym kolega @Rozjazd jest "na nie" w moim wpisie? Robo pisał że zamierza wypuścić taki wagon, podał powód, opisał... Wybacz kolego abym to ja szukał innym którym trzeba "podać na tacy" wypowiedź Robo.
Z innego tematu. Czy ktoś rozmawiał z Robo czy np. Wagony Odry będą dostępne na sztuki? Pytam bo interesował by mnie wagon barowy, ale tylko on... Więc bez sensu dla mnie zakup setu aby wyciągnąć tylko ten wagon.