Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Prosto rzecz ujmując: jest ogrzewanie nawiewowe musi być „kratka” wlotu powietrza. Polskie Y-ki były/są z nawiewką, mają kratki, tyle ze w porównaniu do tych pochodzenia NRD, nasze maja prostokątkną.
Inni to znaczy Tillig. Najbardziej ten producent mi się przypomina z nadrukiem kratki. Tyle tylko, że to półśrodek. Nie będzie to dobrze wyglądać, a i kolejny powód do gównoburzy się znajdzie.
Piko nie ucieka od praktyk nadruku np. kratki. Robo raczej nie skorzysta z dobrodziejstwa tej metody. Z drugiej strony Robo lubi jak widać wydawać edycje nietypowe modeli Y-ków, więc może się pokusi.
Piko nie ucieka od praktyk nadruku np. kratki. Robo raczej nie skorzysta z dobrodziejstwa tej metody. Z drugiej strony Robo lubi jak widać wydawać edycje nietypowe modeli Y-ków, więc może się pokusi.
A co ma kratka do nietypowych modeli Y-ków. Wagonów z ogrzewaniem nawiewnym było raczej dość sporo zarówno z oknami prostokątnymi, jak i zaokrąglonymi.
Kratkę zawsze można dorobić z blaszek fototrawionych, jeden z kolegów robił taką "podmianę" właśnie na modelu Y/B70 Tilliga który miał fabrycznie nadrukowaną.
Myślę, że prościej jest zrobić nową formę niż dodawać jakieś części do samodzielnego montażu. Po pierwsze mało kto je montuje, po drugie musiałoby być wskazane miejsce na pudle na montaż tej blaszki, a to kolejny problem. Poza tym część klientów nie potrafiłaby tego sobie samodzielnie zamontować.
A co ma kratka do nietypowych modeli Y-ków. Wagonów z ogrzewaniem nawiewnym było raczej dość sporo zarówno z oknami prostokątnymi, jak i zaokrąglonymi.
Myślę, że prościej jest zrobić nową formę niż dodawać jakieś części do samodzielnego montażu. Po pierwsze mało kto je montuje, po drugie musiałoby być wskazane miejsce na pudle na montaż tej blaszki, a to kolejny problem. Poza tym część klientów nie potrafiłaby tego sobie samodzielnie zamontować.