• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny ROBO - modele wagonów pasażerskich typu 101A/102A

Reakcje
146 6 0
Witam wszystkich. Dziś odebrałem zamówione w lipcu modele ryflaków. Modele prezentują się super. Poręcze trzeba trochę podprostować bo są lekko zwichrowane. Jednak nie w tym rzecz. Na yout... pojawiła się prezentacja nowości od ROBO z targów w Poznaniu. Oczywiście jak to na prezentacji były pytania. Jedno z pytań jeśli dobrze usłyszałem dotyczyło innych wersji malowań ryflaków. Mam nadzieję, że to nie fake news i faktycznie będą ryflaki w innych malowaniach. Liczę na powtórkę z epoki IV w malowaniu wagonów SN61. Chciałbym mieć chociaż jeden w tym malowaniu. Mógłbym się nawet zamienić za nową wersję. Ale to tylko sugestia i nie ten dział.

Lucky

Znany użytkownik
Reakcje
1.570 3 0
Ja chciałem oba Kłodzko, bez oświetlenia, ale musiałem kupić jeden z oświetleniem, bo już innych nie było.

Kupiłem i zapłaciłem 20 i dalej jest status "Oczekuje na przelew"
Zaraz się okaże, że od Robo nie dostanę, bo coś tam, a w sklepach wymiecie.
Ech...

Lucky

Znany użytkownik
Reakcje
1.570 3 0
Jeździł taki do Strona Śląskiego, albo Kudowy Zdrój.

No ok, jedna to jedna.
Bardzo ładnie świeci i rzeczywiście dłuuuugo.
IMG_20231124_130438.jpg

Tylko ten ułamany cycek...

garou

Znany użytkownik
Reakcje
5.860 474 99
A jak pociąg składa się tylko z jednego takiego wagonu ?
To masz problem jeśli chcesz aby było realnie. Chyba, że sobie załatwisz drugą krótką harmoszkę. Tu widok od strony lokomotywy: https://cms-v1-files.idcom-jst.pl/sites/859/wiadomosci/115609/fotos/orign/dsc_0830_1280x851.jpg
Wersje harmonii złożonych (krótkie) powinny być na początku /za lokomotywą/ i końcu ciągu tych wagonów /koniec składu/. Jak się ma jedną to można wpiąć do składu jakiś wagon, np. 120A i załatwione.
Tylko ten ułamany cycek...
Nie ma to jak fachowe nazewnictwo :)

Ostatnio edytowane: