Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Być może - tego nie wiem, ale powiem szczerze, że tak wygląda. Rozśmieszyło mnie natomiast "docenienie i zauważenie" tego co robi producent, podczas gdy model ma opisane już wcześniej na łamach forum błędy, które z resztą redaktor powiela - pisanie na branżowym portalu o DOKP Gdynia... porażka.
Być może - tego nie wiem, ale powiem szczerze, że tak wygląda. Rozśmieszyło mnie natomiast "docenienie i zauważenie" tego co robi producent, podczas gdy model ma opisane już wcześniej na łamach forum błędy, które z resztą redaktor powiela - pisanie na branżowym portalu o DOKP Gdynia... porażka.
Owszem, napisałem o "docenieniu i zauważeniu", zakładając w pierwszej chwili (być może błędnie), że artykuł nie jest sponsorowany. Jeśli jest to trudno tak o tym mówić. A to, że redaktor /nie tyle co powiela/ nie zauważa błędów merytorycznych tego modelu, to już się nie wypowiadam, bo to jaką kto ma wiedzę nie mnie oceniać. Być może - jak to się mówi - chciał dobrze. Pisząc o tym artykule tak szczerze to nie zwróciłem uwagi, że chodzi o wagon z tymi błędami. Bardziej chodziło mi o fakt, że na tym portalu piszą o ROBO Modele.
Oznaczenie przydziału „Lębork – DOKP Gdynia” to piękny ukłon w stronę historii — właśnie tu, na Pomorzu, takie wagony kursowały w ruchu lokalnym i dalekobieżnym przez całe dekady PRL-u.
Myślę, że nie bez powodu wstawił on tam cudzysłów, a z drugiej strony szczegółów (błędu) nie musi też znać.
Artykuł jest w dziale "Miłośnicy kolei", a partnerami działu są firmy EUROSPRINTER, SUDEXPRESS oraz ROBO. Firma SUDEXPRESS oferuje modele lokomotyw EuroDual oraz Euro9000 i o modelach tych lokomotyw też są artykuły. O modelach firmy ROBO są 4 artykuły - wszystkie dotyczą "ryflaków" - zestawu 3 z przydziałem do Jarocina oraz 3 pojedynczych z przydziałem do Lędorka, Olsztyna oraz Warszawy.
Ale jednak redaktor w bądź co bądź branżowym piśmie powinien mieć pewną wiedzę o kolei i wiedzieć, że nie było DOKP Gdynia, więc na takie błędy powinien zwracać uwagę.
Nawet jeśli to reklama tych wagonów, przynajmniej trafi do szerszego grona. Kto wie czy nie pokażą się nowe informacje z szuflady czy zapomnianego archiwum.