Błędów nie popełnia ten, co nic nie robi. Prawda stara jak świat.
Bawimy się w modele, a nie pomniejszoną rzeczywistość. Nie ma mowy ani o odwzorowaniu 1:1, ani o posiadaniu wszelkich detali.
Te modele, które gonimy po małych torach, to wciąż zabawki z mniejszymi lub większymi wadami. Jedni sprzedają NOWE - leżakujące 10+ lat przedmioty w szafie "wyjęte tylko do zdjęć", innych cieszy po prostu fakt posiadania modelu:
- z brakującą litera "T"
- z serią Bd zamiast Bh
- z czcionką mniejszą/szerszą
- z krzywo naniesionym napisem "BAR" a już nie daj Bóg, pod oknem a nie pomiędzy...
Przykładów można wymieniać bez liku - nie jeden z Was na pewno mógłby całą "Biblię" błędów stworzyć.
Narzekać to potraficie, ale który potrafi tak zwaloryzować model żeby wyglądał jak tez z Rozwadowa, na zdjęciu podlinkowanym przez
@wojtek_ ?
Ja się już też nawymądrzałem w innym wątku (na temat brakujących łątek) i wcale się nie dziwię p. Robertowi, że tu na forum już się nie wypowiada i wypowiadać się nie będzie. Na FB ... nie ma hejtu. Ot, zaskoczenie. Do nikogo nie będę się zwracał
ad personam, bo nie ma to większego sensu - a niejednemu się należy... Inny pan Robert jeszcze się tu wypowiada - ale widać po tonie że być może wkrótce skończy...
Ja swojego Ryflaka ze stacji Korsze zamówiłem - na drugiego mam chętnego. Jestem szczęśliwy. Wam też tego życzę.