Dziś Robo wrzucił prezentację nowego wagonu 111As - ale ciekawostka stała na półce za Robertem
Zobacz załącznik 1071651
Czyżby miały się pojawić EN57 z gładkim pudem ?
Skąd wniosek, że model miałby mieć gładkie pudło? Przecież POLREGIO eksploatuje również sporo (nie są to pojedyncze egzemplarze) jednostek z ryflowanym poszyciem ścian bocznych w swoich firmowych barwach. Konieczna jest natomiast modyfikacja formy pod kątem odwzorowania imitacji wyświetlaczy z informacją pasażerską na ścianach bocznych oraz większych wyświetlaczy na dachach ścian czołowych. Z innych różnic to jeszcze konieczne są oczywiście obecnie stosowane bliźniacze ślizgacze pantografów. Część jednostek w barwach POLREGIO ma również nowe drzwi, ponadto okna nowego typu, część ma również usunięte rynienki deszczowe (pozostawione jedynie nad drzwiami). Są też jednostki, które około 20 lat temu doczekały się wymiany reflektorów na halogenowe i z takimi jeżdżą do dziś (np. EN57-714). Czasami mają częściowo usunięte ryfle (np. EN57-701). Ciekawe czy wnętrze też będzie odwzorowywało siedzenia nowego typu? Niestety nie przypominam sobie, aby któraś z jednostek serii EN57 w barwach POLREGIO zachowała dermowe siedzenia, co wcale nie znaczy, że takiej nie było. "Góral" EN57-001 ma do dziś darmowe siedzenia, ale ta jednostka nie doczekała się otrzymania firmowych barw przewoźnika.
- źródło: zbiory własne
- autor:
Remaj12
- opis: 21 lipca 2022 roku - stacja Toruń Główny - EN57-701 jako pociąg REGIO nr 55261 relacji Toruń Główny - Jabłonowo Pomorskie, oczekuje godziny odjazdu ze stacji początkowej
Ohoho, w poniedziałek będzie ogłoszona nowa nowość z Piko.
Przecież było wiadomo, że PIKO już nad tym modelem pracuje od dawna
Nie ładnie, mamy popsutą zabawę z typowaniem modeli do katalogu PIKO na 2025
Bardzo dobra wiadomość! Chociaż raz ktoś posłuchał mojej dobrej rady. Brawo dla ROBO za wykorzystanie swojej przewagi (większa elastyczność, więcej wariantów formy)! Wiadomo było, że PIKO nie zrobi modelu w barwach POLREGIO, o czym z resztą informowałem w jednym z tematów dotyczących modeli produkowanych przez firmę ROBO, aby jeśli to możliwe (wymagało to zmian w formie) wyprodukować model w tych barwach. Cieszę się bardzo z tej nieoficjalna zapowiedzi, bo na pewno wielu młodych pasjonatów czeka na model "kibelka" w aktualnych barwach POLREGIO i zapewne nie tylko oni. To jest właśnie przykład mądrego prowadzenie firmy, o którym ostatnio napisałem, a za co zostałem zwyzywany od głupków i nie powiem jeszcze kogo.
Brawo Robert! To właściwa decyzja
- działaj tak dalej, a odniesiesz jeszcze większy sukces! Wykorzystuj pola, które odpuszcza konkurencja. Wykorzystuj swoje szanse na gwarantowany sukces.