• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny ROBO MODELE - modele elektrycznych zespołów trakcyjnych serii EN57 / EN71

Reakcje
8 0 0
Model pokazany przez "Robo" jest to prawdopodobnie kolejny wypust który wyda. Trzeba zwrócić uwagę na zgarniacze, są zupełnie inne niż te w wersji pokazanej.

mjasinsk

Aktywny użytkownik
Reakcje
527 65 11
Nie wiem czy to juz było ale lepszego rzutu na przód, wnętrze, kabinę i wóżki nie widziałem :)

i dodaję jeszcze to cz.1 pozostałe części mniej fascynujące ale zachęcam do zaglądnięcia na kanał bo dla mnie nowośc i kopalnia wiedzy o kolejach.

Ostatnio edytowane:

Rozjazd

Znany użytkownik
Reakcje
2.140 153 7
Tymczasem zainteresowanie wznowioną przedsprzedażą modeli jest nikłe. Zauważyliście? Licznik zatrzymał się na 57 (Katowice) i 67 (W-wa) sztukach.

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.476 443 99
Nie każdy chce kupować marzenia i grafikę.
Więcej optymizmu. Robo wydało już "ryflaki", wagony cysterny 406R, osobowe 111A, 112A, 104A, 110Ac... ich modyfikacje (PKP Energetyka) itp... pokazali nowe prototypy, chyba nie myślisz, że teraz "nie wypali"? Ja tam się przekonałem i kupiłem... i wiem, że będzie. Pan Robert to poważny człowiek, a nie jakiś szczyl...

am-70

Znany użytkownik
Reakcje
6.983 121 1
Z Facebooka ROBO Modele:

Popatrz w te piękne oczy. Czy można temu odmówić wspólnej drogi?

Zostały ostatnie dni PRZEDSPRZEDAŻY w tak dobrej cenie

317230632_2500150446800602_8728754688864299884_n.jpg

Coś przedsprzedaż stanęła. Do chwili obecnej z tej formy zakupu skorzystało 380 chętnych. Pozostało jeszcze 55 sztuk modelu katowickiego i 65 sztuk warszawskiego.

Tomasz Sauer

Znany użytkownik
FREMO Polska
Reakcje
1.853 91 4
Michał po co te osobiste wycieczki w stylu internetowego trolla i ta Tischnerowska prawda?
To żenująco płytkie, gdy jeśli ktoś ma inne zdanie, to już musi być opłacany.
Co takiego napisałem, co sponiewierało wypust ROBO, a wyniosło na piedestały PIKO, poza tym że jeden model to prototyp który się ukaże, a drugi to model ukończony, wyjęty ze sklepowego pudełka, bynajmniej taki miałem w ręku.
Wyrażam swoje własne opinie bazujące na tylko na namacalnych faktach, nie na zdjęciach i filmikach.
Obydwa modele miałem "w ręku" i nigdzie nie dokonywałem ich fizycznych porównań, a wyłącznie sposobu uprawiania marketingu przez obie firmy na bazie własnych kilkudzięsięcioletnich doświadczeń w biznesie, w tym także w zakresie produkcji z tworzyw sztucznych.
Powiem szczerze i tak stonowałem wiele wpisów, ograniczyłem swoje zdanie o zaistniałej sytuacji do minimum, bo już na Hobby niektórzy mocno się zbulwersowali tym co stwierdziłem na bazie obejrzenia obu prototypów i mam nadzieję że moje przypuszczenia się nie potwierdzą gdy trafią do mnie oba modele.
Mogę kolegę pocieszyć, że i tak nie napisałem wszystkiego co usłyszałem od obydwu producentów na temat modeli konkurencji, bo uznałem to za fake newsy i wojnę podjazdową.
Także spokojnie, nie spinaj się, zamiast opluwania kogoś, najpierw pomyśl.

mjasinsk

Aktywny użytkownik
Reakcje
527 65 11
Tomaszu, czy Ci PIKO płaci za takie stronnicze wpisy? Bo od momentu ukazania ich modelu stałeś się największym obrońcą ich wypustu, ale również osoba która na każdym kroku pisze negatywne komentarze nt wypustu ROBO.
Ostatnio modna nazwa.... TROLL.... Osoba siejąca zamęt, wprowadzająca dezinformację, rozpowszechniająca nieprawdziwe lub POZBAWIONE PODSTAW ( wyboldowane na wypadek gdyby moderator chciał się wmieszać) informacje na temat osoby lub firmy. Dokladnie można to przyrównać , że gdybym wysnuł wniosek, że roczne opóźnienie w wypuście EN przez PIKO świadczy o tym, ze firma PIKO chyli się ku upadłości byłbym skrajnym i nieodpowiedzialnym idiotą. Kropka. A moderator powinien reagowac nie tylko na wpisy na temat wyglądu modeli na łukach (jak w wątku PIKO) ale takie wpisy, które nie mają nic wspólnego z tematem wątku.

Tomasz Sauer

Znany użytkownik
FREMO Polska
Reakcje
1.853 91 4
Więcej optymizmu. Robo wydało już "ryflaki", wagony cysterny 406R, osobowe 111A, 112A, 104A, 110Ac... ich modyfikacje (PKP Energetyka) itp... pokazali nowe prototypy, chyba nie myślisz, że teraz "nie wypali"? Ja tam się przekonałem i kupiłem... i wiem, że będzie. Pan Robert to poważny człowiek, a nie jakiś szczyl...
Czy w tym kraju naprawę mamy już zamordyzm?
Każdy ma póki co, tak mi się wydaje, prawo dokonywać własnych wyborów. Ja osobiście nie mam skłonności płacić za coś co dostanę za 2-4 miesiące i tyle, szczególnie w obecnych czasach, takie mam doświadczenie życiowe i nie ma na to wpływu moja opinia o Panu Robercie, którego znam, lubię i cenię, choćby za to że doważył się wejść w dość niepewny i jednak wąski rynek modeli, a jednocześnie bardzo wzbogacił ofertę polskiego taboru w H0 i to modelami z wyższej półki. Mam nadzieję, że EN57 będzie równie udany i da Robertowi pozytywnego kopa do dalszych prac nad wzbogaceniem oferty, może po doświadczeniu z modelem posiadającym napęd pokusi się o pracę nad EP09.

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
3.918 111 11
@Tomasz Sauer. To nie wycieczka osobista tylko pytanie, gdyż pomimo tego ze początkowo nawet by mi to nie przyszło przez myśl że tak może być, to patrząc na Twoje wpisy choćby te ostatnie z dwóch wątków o EN57, zacząłem się zastanawiać. A że wolę system zerojedynkowy, to się po prostu zapytałem. To żaden atak, tylko próba zrozumienia Twoich wpisów. Bo choćby Twój wpis, który wcześniej zacytowałem nie wnosił nic do wątku u Robo oprocz dyskredytowania wypustu tej firmy.

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.476 443 99
Czy w tym kraju naprawę mamy już zamordyzm?
Każdy ma póki co, tak mi się wydaje, prawo dokonywać własnych wyborów.
A czy ja napisałem, że ktoś "ma kupić"? Napisałem, że ja kupiłem bo ufam, że model wyjdzie /zresztą chcę też przez to wspierać polskich producentów/ i nikogo do tego nie zmuszam, więc jaki zamordyzm? Zresztą PIKO też kupię.

Artur

Bob Budowniczy
Zespół forum
Donator forum
FREMO Polska
MSMK
H0e
Reakcje
7.795 138 3
Ostatnio modna nazwa.... TROLL.... Osoba siejąca zamęt, wprowadzająca dezinformację, rozpowszechniająca nieprawdziwe lub POZBAWIONE PODSTAW ( wyboldowane na wypadek gdyby moderator chciał się wmieszać) informacje na temat osoby lub firmy. Dokladnie można to przyrównać , że gdybym wysnuł wniosek, że roczne opóźnienie w wypuście EN przez PIKO świadczy o tym, ze firma PIKO chyli się ku upadłości byłbym skrajnym i nieodpowiedzialnym idiotą. Kropka. A moderator powinien reagowac nie tylko na wpisy na temat wyglądu modeli na łukach (jak w wątku PIKO) ale takie wpisy, które nie mają nic wspólnego z tematem wątku.
Zdecydowanie prościej będzie zamknąć wątki. Wy generujcie dziesiątki nieistotnych dla tych tematów wpisów a potem narzekacie że nie czyścimy wpisów nie mających nic wspólnego z tematem. Chociaż tutaj to też jest często wasza subiektywna ocena.

Ostatnio edytowane:

Tomasz Sauer

Znany użytkownik
FREMO Polska
Reakcje
1.853 91 4
@Tomasz Sauer. To nie wycieczka osobista tylko pytanie, gdyż pomimo tego ze początkowo nawet by mi to nie przyszło przez myśl że tak może być, to patrząc na Twoje wpisy choćby te ostatnie z dwóch wątków o EN57, zacząłem się zastanawiać. A że wolę system zerojedynkowy, to się po prostu zapytałem. To żaden atak, tylko próba zrozumienia Twoich wpisów. Bo choćby Twój wpis, który wcześniej zacytowałem nie wnosił nic do wątku u Robo oprocz dyskredytowania wypustu tej firmy.
Wystarczy, że przeczytasz wszystkie moje wpisy w tym wątku, to wówczas jest szansa, że zrozumiesz, mam taka nadzieję, bo ten poprzedni, przepraszam za uwagę, ale na to nie wskazuje.
Gdybyś choć posiadał odrobinę wiedzy w zakresie co mówiono nie na forum, tylko w bezpośrednich rozmowach, uznałbyś że moje wypowiedzi są bardzo stonowane wobec obu producentów.
Nigdy nie dyskredytowałem ROBO, wręcz przeciwnie, a twoje wynurzenia to zwykłe pomówienia.

Tomasz Sauer

Znany użytkownik
FREMO Polska
Reakcje
1.853 91 4
Zdecydowanie prościej będzie zamknąć wątki. Wy generujcie dziesiątki nieistotnych dla tych tematów wpisy a potem narzekacie że nie czyścimy wpisów nie mających nic wspólnego z tematem. Chociaż tutaj to też jest często wasza subiektywna ocena.
Popieram i zgłaszam wszystkie swoje wątki w kwestii EN57 PIKO i ROBO do usunięcia i tak za dużo napisałem.
Polska to taka dziwna kraj, że najwięcej do powiedzenia mają ci którzy coś widzieli na fotkach, filmach, wiedzą "chyba" lub "prawdopodobnie"