Witajcie zbudowałem malutki fragment placu betonowego z torem jako miejsce prezentacji taboru .
Owe miejsce które mnie zainspirowało znajduję się naprawdę . Jest to plac manewrowy przed halą znajdującą się na terenie zakładu NEWAG w Nowym Sączu . Notabene właśnie na tym fragmencie toru miały sesje zdjęciową lokomotywy DRAGON 2.
Dla moich potrzeb została zmieniona tylko jedna rzecz , mianowicie tor który na placu biegnie lekko po łuku a na mojej deseczce jest prosty. Był to celowy zabieg . Pozostałe charakterystyczne elementy które wychwyciłem na zdjęciach zostały zachowane jak również zużycie placu. Są nimi płyty betonowe zbrojone z dylatacjami , studzienka , napis stop , tor przytwierdzony do betonowej posadzki z klamrami , masa bitumiczna po zewnętrznej krawędzi szyny , wylewka w torze z stalowymi kątownikami ochronnymi, ślady opon , plamy oleju ,farb .
Plac powstał w większości z HIPSU różnej grubości. Tor wykorzystany firmy ROCO Line . Imitacja masy bitumicznej z czarnej gumki recepturki o przekroju kwadratowym , imitacja dylatacji płyt czarny karton , imitacja śrub i zbrojenia kulki BGA. Najpierw powywiercane otworki potem wciśnięte kulki i spłaszczone końce imitujące przecięty pręt . Studzienka od Grzegorza OSTBAHN . Brudzenie chemia AK , MIG , pastele . Farby gunze C,H , Tamiya.
Pozdrawiam serdecznie