• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Mój ZNTK REDUKCYJNY BUDOWA MODELI

OP
OP
R

Redukcyjny

Znany użytkownik
Reakcje
1.668 1 0
Po dokonaniu pomiaru skarpy wyszło tak:
6 metr 74,77 metr wysokości,
7 metr 74,30 i
8 metr 73,61.
Rożnica na metrze wyszła mi 0,47 metra (pomiędzy 6 a 7 metrem) i 0,69 metra w wysokości (pomiędzy 7 i 8 metrem pomiaru).
Rysunek
Zobacz załącznik 1147498
Witaj bardzo dziękuje za wskazanie właściwej drogi na przyszłość. Widzę zmierzyłeś skarpę od ul Poznańskiej. Zresztą jej też zdjęcia wrzuciłem. Jest ona zdecydowanie wyższa od tej którą mierzyłem metodą chałupniczą;) Ta która była że tak powiem inspiracją dla mnie jest po stronie przeciwnej. Jest niższa , ma na górze szeroką półkę zieleni a dół chyba nie licuje z granicą działki. Zresztą skarpa ta jest jakaś odmiennej budowy , przy przystanku tramwajowym Wielkopolska biegnie nienaturalnie stromo. Jeżeli jest to możliwe i znajdziesz chwilkę czasu zmierzył byś ja tą samą metodą i podał bardziej jak dla laika wysokość i szerokość całkowitą od samej krawędzi. U mnie h-nieco powyżej 6m a szerokość mi wyszła ok 8m
Pozdrawiam serdecznie
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg

OP
OP
R

Redukcyjny

Znany użytkownik
Reakcje
1.668 1 0
@Redukcyjny , co to za szuter zastosowałeś? Fajna struktura. Przy okazji gratuluję sprytnego patentu z zawieszeniem sieci nad torem jak i wykonania drutów jezdnych podwójnych (rzadkość w modelu H0). Szacun. Pomijam już te nowoczesne mocowania szyn i całą resztę. Elegancko to wygląda.
Cześć bardzo dziękuje :) podsypkę kupiłem na allegro fajna struktura i cena znośna . .Do wyboru masz różne kolory . Niestety zebu trzymać chociaż troszkę skale musisz przesiać przez sitko.
Pozdrawiam serdecznie:)
Screenshot_20251020-132401_Allegro.jpg

OP
OP
R

Redukcyjny

Znany użytkownik
Reakcje
1.668 1 0
Witajcie nie będę się rozpisywał bo projekt znany . Parę lat temu z Piotrem Kozłowskim (WAMOS) postanowiliśmy zrobić 4 dźwigi EDK 80. Tym razem powstał EDK 80 ENERGETYKA Nr 899. Jeśli ktoś byłby zainteresowany relacją z budowy modelu to odsyłam do wątku bliźniaczego tylko EDK 80 PKP CARGO. Jeżeli ktoś akurat będzie miał okazje być na targach hobby 2025 w Poznaniu to jest możliwość obejrzenia modelu na stoisku Piotra Kozłowskiego (WAMOS).

Model posiada oświetlenie pola roboczego (lampa w maszcie jak ma miejsce w rzeczywistości

Oświetlenie pulpitu

Oświetlenie kabiny

Bufory sprężynujące

Wieża obrót , maszt , hak , realizowane RC

Jazda dcc , dekoder dźwiękowy ESU , dźwięki

Możliwość rozłączenia napędu , jazda w składzie

p.s zdjęcie oryginału pochodzi z Internetu

0.jpg
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg