Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Może i na + ale różnorodność dla podkreślenia odmienności gatunków nie zaszkodzi. Poza tym komosa jest na tyle gęsta że nie trzeba stosować gąbek wytrząśniętych z siateczek, a wystarczy sama drobna gąbka która jest 3 razy tańsza.
No wiesz Kamil... Te „listowie” to się tak naprawdę nazywa igliwie. A sadzone jest nie tylko siłą woli ale i na klej. Ale gdybyś poczytał kilka wcześniejszych stron to byś tych pytań nie zadawał...
Tak ale ogólnie i tak spaprane. Poszła trawa 6mm więc falbany powinny być wystarczające. Pic polega na tym żeby trawa przykleiła się do gałęzi od dołu, a nie jak na wyciorze do butelek – wszędzie. Błędem było zastosowanie posypki trocinowej. Później ratowałem się posypką gąbkową i w niej widzę przyszłość.
Igieł nie będzie bo brak dostępnego materiału. Chyba że... Ktoś na eNkowym się chwalił :roll:
Z posadzeniem trawy na gałęziach wyłącznie w dół jest problem. Moje założenie to maksymalnie godzina na drzewko więc do czasu nowego pomysła raczej nic więcej z tym nie zrobię.
Proste rozwiązania są najlepsze. Po obsypaniu gałęzi trawą od spodu odwracamy drzewko i mocno dmuchamy z góry. No i mamy te sztuczne rzęsy http://images36.fotosik.pl/26/22e9e50689410e26m.jpg
Tu niestety jeszcze tych drzew nie dmuchałem