Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Jeszcze więcej olch...
Dyskutowaliście na temat kleju Renesans. Nie używałem go, ale za to Faller w aerozolu (50-60 zł)
Teraz stosuję odpowiedniki (cena ok.30zł). Wydaje misie bez analizy chemicznej, że są takie same. Niestety tworzą się nieszczęsne matowe krople, zwłaszcza, jeśli chce się prysnąć z bliska. Przy naklejaniu gotowych siateczek jest ok., ale jeśli chce się zrobić samemu siateczkę z włókien i listowia,jest już gorzej... Może Renesans jako firma jest lepszy, tylko czy zawartość jest inna , czy tylko pojemnik?.. Jeśli komuś podoba się kolor liści, w tle jest opakowanie Polaka. Listki są bardziej okrągłe, niż w Heki, ale to już wiecie, może komuś nowemu się przyda.
Miło słyszeć, że z grubsza przypomina to, co chciałem osiągnąć. To biorę się za kolejną, bo kilka będę potrzebował.
Drut florystyczny (jakieś 0,5mm), pień sklejony wikolem a na zewnątrz drobny piasek, malowanie na brązowo i listowie.
Listowie to Polak Naturex 9051 (zieleń osikowa), na tą faktycznie troszkę za jasne, ale coś tam może psiknę ciemniejszą zielenią z aerografu.
A swoją drogą, to nie podoba mi się to listowie polaka. Mam jeszcze ciemniejsze listowie (Naturex 9026), ale jest jeszcze gorsze (mam wrażenie, że są tam same włókna, bez liści).
To moje topole w trakcie wzrostu i wierzba , która powstała niechcący.
Gdyby kogoś zainteresowało, mam pewne przemyślenia, co do listowia i nową metodę, jak pójść nieco na skróty, z efektem, jak widać.
Na razie nie chcę zanudzać.
Poprzednie moim zdaniem wyglądały lepiej. Jak "zielenisz" drzewa to spróbuj owinąć pień np. cienkimi paskami wyciętymi z chusteczek - dzięki temu nie przykleją się do niego trawki/liście/gąbki i będzie wyglądać bardziej naturalnie.
Poprzednie moim zdaniem wyglądały lepiej. Jak "zielenisz" drzewa to spróbuj owinąć pień np. cienkimi paskami wyciętymi z chusteczek - dzięki temu nie przykleją się do niego trawki/liście/gąbki i będzie wyglądać bardziej naturalnie.
No mnie jednak te drugie bardziej się podobają.
Co do pną - słuszna uwaga. Ale cierpliwości by mi zbrakło. Zmieniłem sposób aplikacji trawki, czyli z ręki i wychodzi dużo precyzyjniej. Trochę tych drzewek będzie, więc w ogólnym rozrachunku nie ma co się aż tak pieścić z każdym. Co innego z pojedynczymi..