• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

H0e Px48 w 2024 - piotr66

OP
OP
piotr66

piotr66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.916 32 2
Koledzy, zapisów nie robię, będzie tyle że każdy zdąży kupić. Koła na zrzucie ekranu nie są realistyczne, będą robione specjanie do peixa więc będą wyglądać na pewno odpowiednio do oryginału.

OP
OP
piotr66

piotr66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.916 32 2
Przyszły właśnie koła na pierwsza serię Peixa. wszystko idzie zgodnie z planem, wszystkie części już zakupione, może nawet prędzej pojawią się zestawy- kwiecień/maj?

OP
OP
piotr66

piotr66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.916 32 2
Najważniejsza część modelu prawie gotowa - zestawy kołowe. Zdecydowałem się jednak na gotowe koła które, są bardzo dobrej jakości, szprychy różnią się co prawda w ilości - 10 w oryginale 11 w modelu ale wyglądaja dość podobnie. Są pracochłonne - na serię 40 sztuk prawie 300 kółek trzeba przetoczyć, skrócić osie, pomalować, z robić białe krawędzie, sporo pracy.

Załączniki

daromaro

Znany użytkownik
Reakcje
1.891 129 86
@melonowy Takie 'niedokładności' dobrze widać na dużym powiększeniu np. na zdjęciu. W realu nie będziesz miała z tym problemu. A nawet gdyby cuś, ktuś się uparł to są teraz świetne mazaki/markery z farba akrylową. Świetnie kryją - wystarczy raz przeciągnąć.

A jakie numery przewidujesz @piotr66 ? W sensie kalki, np.:
Px48-1756
Px48-3912
Px48-1785

Ostatnio edytowane:

melonowy

Znany użytkownik
Reakcje
1.896 37 1
Ja to wszystko wiem. Napisałem na początku, że mi się dostanie. I dostałem.:) No nic, pozbieram się jakoś...:ROFL::p
Dajmy już spokój tym kółkom. Px i tak będzie gwiazdą.:love:(y)

Mafia

Znany użytkownik
FREMO Polska
H0e
KSK Wrocław
Reakcje
1.588 19 0
@melonowy Takie 'niedokładności' dobrze widać na dużym powiększeniu np. na zdjęciu. W realu nie będziesz miała z tym problemu. A nawet gdyby cuś, ktuś się uparł to są teraz świetne mazaki/markery z farba akrylową. Świetnie kryją - wystarczy raz przeciągnąć.
Taaa. Jak ktoś już wydaje nie małą kasę na gotowy model to byłoby fajnie, żeby nie musiał przy nim grzebać. Zresztą ja po to właśnie kupuje gotowce, bo nie mam czasu ich poprawiać. Z różnych powodów: bo pracuję, bo idę w góry, bo chcę sobie zrobić inny model. Dając przyzwolenie na kiepską jakość sami się prosicie, aby Wam wciskać syf za dużą cenę. Ja swoje pieniądze za bardzo szanuję, aby je tak marnować.

PingwinRico

Znany użytkownik
Reakcje
4.782 28 2
A może przez to model będzie tańszy? :D
Albo będą dwa rzuty - lepsze i gorsze - jak w SM. :LOL:

Jestem gotowy na kupno zestawu Px'a i trzymam kasę kosztem innych modeli, ale chcę wiedzieć i mieć świadomość co kupuję.

Aktualnie po prostu kupiłbym zestaw z kołami do samodzielnego malowania, bo nie akceptuję takich "gotowców".

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
J
Wąskotorówka 14
Wąskotorówka 19
Wąskotorówka 3
Wąskotorówka 5
Wąskotorówka 50