• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

0 (1:43) Przyszła pora, aby wyjść z przedszkola :)

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.

bstok70

Znany użytkownik
MSMK
PGM
Reakcje
1.539 34 1
a dlaczego, przecież są śliczne, szczególnie E71 istny potworek, a E19 przy swojej masie prawie 5 kg i prędkości 160 km/h (w skali to ok. 40 km/h), to na zakręcie, jak nie ma przechyłu toru, to może wylecieć z toru..! Każdy waży od 3-5 kg, jak przejeżdżają przez rozjazdy, to jest istny łomot.

Krokodylki ze Szawjcarii 6/8 (Lemaco) i niemiecki E44 (Wunder) są bardzo imponujące, ale nie mogę znaleźć zdjęć, później dorzucę.
Nie tylko Niemcy i Szwajcarzy mają zerówkę czy jedynkę. A i tramwaje się zdarzają.
:X3: (y)

bstok70

Znany użytkownik
MSMK
PGM
Reakcje
1.539 34 1
Fiacik na obrotnicy podczas gruntownego remontu :
:X3::X3::X3::X3:. Nie chcę, nie patrzę. O RANY!!! Czyli polski tabor też jest dostępny? On jest z kartonu czy blach? Jest gdzieś fotorelacja z jego postawania? Piękny. Widziałem zdjęcia z remontu w jakimś ZNTTK-u i wyglądał identycznie, tyle że farba ochronna była żółta.

OP
OP
K

Konrad 0

Gość
OP
OP
K

Konrad 0

Gość
reflektory w SM31 skopane, niestety. I to konkretnie.Są za wysoko nad pomostem. Po drugie, nawet jak przyjdą subtelne Oprawy to i tak te rury za mocno wystają z korpusu lokomotywy.
Przecież nikt nie jest idealny, zawsze musi coś skopać albo napisać jakąś bzdurę...(y)
Inaczej byłoby za pięknie i za nudn0, a tak przynajmniej coś się dzieje...

FENIX

Ostrzeżony
Reakcje
3.561 253 31
W Szczecinie to już prawie pandemia 0...! :D już się szykują... a i Kraków też powoli zaczyna, na razie wykryto pierwsze siedlisk0...! :D
ANO ,ta choroba przychodzi z wiekiem, zetki i enki już nie widać ,H0 ,tez już lepsze okulary trzeba nosić ,
bez okularów w O jeszcze się odróżni parowóz od żelazka , ale też przyjdzie kryzys , pozostanie 1:1

Hico

Aktywny użytkownik
Reakcje
2 0 0
ANO ,ta choroba przychodzi z wiekiem, zetki i enki już nie widać ,H0 ,tez już lepsze okulary trzeba nosić ,
bez okularów w O jeszcze się odróżni parowóz od żelazka , ale też przyjdzie kryzys , pozostanie 1:1
To nie kryzys to świadomy wybór:) a ten pełen luz przy patrzeniu. No i szybkość pojawania się nowych modeli PKP i brak zdania łaski na roco czy wypuścić czy nie wypuścić do tego jedna smska w skali przyjemnej załatwia sprawę i nie trzeba 6 w H0 bo i tak zabawnie wyglądają przy dużym bracie który będzie miał generator dymu i porządny głośnik i ta masa robi różnice :) jeszcze nie spotkałem osoby (mówię o neutralnej nie zatrutej żadną skalą) by powiedział ze te mniejsze były fajniejsze co miałem . Nawet spotkania 0-ówkowiczów są fajniejsze bo wszystkim uśmiech z ust nie schodzi:)

OP
OP
K

Konrad 0

Gość
Rafał, Lokuś (Fenikx) tylko się tak drażni, od pól roku ma na półce BR64 w skali 0, codziennie nią jeździ i doczekać się nie może, kiedy mu dam lampy (wiadra) do konwersji...
A do tego wzmocnił już strop pod swoim poddaszem, co by zacząć gromadzić kolekcję w 0 a i nawet obwodowa makieta 0 mu się zmieści... te 1:1 to tylko dla zmylenia śladu (y)

Hico

Aktywny użytkownik
Reakcje
2 0 0
Rafał, Lokuś (Fenikx) tylko się tak drażni, od pól roku ma na półce BR64 w skali 0, codziennie nią jeździ i doczekać się nie może, kiedy mu dam lampy (wiadra) do konwersji...
A do tego wzmocnił już strop pod swoim poddaszem, co by zacząć gromadzić kolekcję w 0 a i nawet obwodowa makieta 0 mu się zmieści... te 1:1 to tylko dla zmylenia śladu (y)
A juz szły zakłady w Łodzi czy pęknie czy nie:D

FENIX

Ostrzeżony
Reakcje
3.561 253 31
Panocki, te hobby O ,czyli
średnio 30 lokow ,bo to dopiero hobby, właściwie początek , o wagonach grzecznościowo nie wspominam, to już średnio circa ebaut koło 200-400 tysi
no i skromna makietka z minimalna infrastrukturą kolejowa i troszkę krajobrazu jakieś 100-200.
Chyba nie w tym życiu , bo w totka to ja nie wierzę.

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.