• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

0 (1:43) Przyszła pora, aby wyjść z przedszkola :)

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.
OP
OP
K

Konrad 0

Gość
Janusz, jedno zero możesz spokojnie odciąć, no powiedzmy od tych wyższych kwot... i będzie skromniej i da się to hobby O ujarzmić...:)

Fisz

Aktywny użytkownik
H0e
GGM
Reakcje
62 0 0
Pfe, zerówką się bawią..

..ja właśnie na makiecie siedzę, jutro bawimy się w przetoki modelami, szykujemy drobne modeli remonty, na DCC nas nie stać, to trzeba modelami sterować ręcznie, nawrotnikiem i takimi tam.. te detale w zerówce cudne, ale rdzę i zacieki to w naszej skali mamy jednak lepsze :D No i elementy torowiska, podkładki i szyny, to u nas nie są wypasione, niemieckie.. niestety to nie Weinert, tylko z Huty Kościuszko i okolicy.. :D Nikt tak dobrze jak w Bytomiu nie potrafi wymodelować kradzieży szyn..!

Pozdrawiam z kolejnego zlotu miłośników skali 1:1(e), jutro znowu spotkanie otwarte..!

A tak całkiem na poważnie - pracując w wolnym czasie przy swojej kartonowej kolejce ogrodowej aż miło czasem popatrzeć, jak w podobnych skalach powstają takie cuda.. Nic, tylko pozazdrościć :) Chociaż tych zabawek w hali obok to żadna makieta nie zastąpi :p

Stangel

Nowy użytkownik
Reakcje
2 0 0
Witam wszystkich zauroczonych i tych co stanowczo i konsekwentnie nie chcą się podać...
Piszcie co chcecie, szukajcie za i przeciw, ale pewnych wartości nie da się obalić.
Najważniejsze to, że zauważono jeszcze coś nowego, coś co daje nowe nieznane dotąd możliwości.
To 0.

To skala, która pozwoli na to czego nigdy nie doświadczycie w H0... mimo, że dalej lubię H0 i mam wiele rarytasów...

Mocro Metakit w H0 i w 0 to jednak da rożne światy.

Soją obok siebie na jednej półce.

Są prawie takie same , a jednak tak różne...

Z czasem przyjdzie to samo,
bez nacisków, bez przekonywania, bez spierania się o przyzwyczajenia i zasady...

Pozostańcie przy swoim, ale starajcie się zrozumieć nas i polubcie też 0

Szukający ideału prędzej czy później tu zapukają.[DOUBLEPOST=1374614294,1374613904][/DOUBLEPOST]1:1 jest oczywiście niedoścignionym ideałem i nie ma co z tym dyskutować
lecz 0 pozwoli na stworzenie swojej kolei pozbawionej wad i problemów, które na co dzień widać i słychać...

Tym bardziej, że pojawia się tabor PKP, który kręci nas bardziej niż najlepsze modele znanych dotychczas producentów.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.844 525 30
Tomek, myślę, że nikt tu nie kwestionuje zalet skali 0. Lubimy ładne modele, niezależnie od ich wielkości, a oczywiste jest, że im skala mniejsza a modele większe, tym mogą być ładniej i dokładniej wykonane. Ale jak wszystko, obie wielkości mają swoje zalety i wady. Nie zamierzam tu wyliczać wszystkich wad i zalet H0 i 0, nie o to chodzi. Myślę, że dobrze Was, "zerowiczów" rozumiemy i podobają nam się Wasze modele - mówię za siebie, ale jestem przekonany, że większość forumowiczów myśli podobnie. Przyznasz jednak, że modele w wielkości 0 są jednak mniej dostępne, z różnych powodów, o których też nie chcę tu dyskutować. Tak, że podziwiajmy piękne modele i ich zdolnych autorów i nie kłóćmy się, która skala jest lepsza.

Pozdrawiam

XFedraX

Użytkownik
Reakcje
2 0 0
Pfe, zerówką się bawią..

..ja właśnie na makiecie siedzę, jutro bawimy się w przetoki modelami, szykujemy drobne modeli remonty, na DCC nas nie stać, to trzeba modelami sterować ręcznie, nawrotnikiem i takimi tam.. te detale w zerówce cudne, ale rdzę i zacieki to w naszej skali mamy jednak lepsze :D No i elementy torowiska, podkładki i szyny, to u nas nie są wypasione, niemieckie.. niestety to nie Weinert, tylko z Huty Kościuszko i okolicy.. :D Nikt tak dobrze jak w Bytomiu nie potrafi wymodelować kradzieży szyn..!

Pozdrawiam z kolejnego zlotu miłośników skali 1:1(e), jutro znowu spotkanie otwarte..!

A tak całkiem na poważnie - pracując w wolnym czasie przy swojej kartonowej kolejce ogrodowej aż miło czasem popatrzeć, jak w podobnych skalach powstają takie cuda.. Nic, tylko pozazdrościć :) Chociaż tych zabawek w hali obok to żadna makieta nie zastąpi :p
Byłem na industriadzie obejrzeć tą makietę w skali 1:1(e) - fajna :)

Baldwin

Znany użytkownik
Reakcje
488 0 0
Mniejsi braciszkowie żyjący w cieniu większych .;)
http://www.kesti.ch/0e/links.htm
O ile duża kolej to niestety pewien wydatek to mała jest już jak najbardziej w zasięgu ,napędy wszak od modeli HO pasują do naszych wąskotorówek.
Oczywiście nie zawsze wszystko będzie idealne , i zapewne nie zaspokoi detalistów ,ale któż z nas jest bez grzechu :)

mattia

Znany użytkownik
Reakcje
81 1 0
ANO ,ta choroba przychodzi z wiekiem, zetki i enki już nie widać ,H0 ,tez już lepsze okulary trzeba nosić ,
bez okularów w O jeszcze się odróżni parowóz od żelazka , ale też przyjdzie kryzys , pozostanie 1:1
Witam , Tylko gdzie wtedy ten caly tabor poustawiasz , bo gablotki to skali 1:1 raczej nieudzwigna;)

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.