Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Witajcie , oto po wykonaniu skrzynki rozdzielczej zamontowałem tymczasowy silnik bo docelowo będzie silniejszy i o mniejszej liczbie obrotów około 250- 256 obrotów na wyjściu z przekładni. Nastąpiło pierwsze dziewicze uruchomienie kirowca.
Witajcie. Dzisiaj postanowiłem czekając na silniejszy silnik i zastanawiając się czy samemu wykonać opony czy zakupić na ali. gotowe , włożyłem serwo do skrętu ,założyłem koła od scanii i postanowiłem zrobić pierwszą próbę jazdy , układu napędowego 4x4 i skrętu.
Witajcie. Dzisiaj wystrugałem pierwsze z kół szerokość 43mm wysokość 108, opona to pełna guma a waga to 0.5 kg czyli na same koła będzie 2kg i jestem ciekawy jak wytrzymywać to będą przekładnie
zastanawiam się czy na układ kierowniczy wystarczy serwo 35kg domówiłem też BEC zewnętrzny do 6A Najwyżej jak będzie coś nie tak to wstawię siłowniki i hydraulikę. Wstawiam fotki potworka z jednym kołem i ursusa 1604 w tej samej skali dla pokazania jakie to są różnice i jaki to grzmot wielki