• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Przedstawiam wszystkim ursusa 902 w skali 1/15

OP
OP
M

martryb

Aktywny użytkownik
Reakcje
232 0 0
Witajcie. W oczekiwaniu na pomysły dotyczące prac wykończeniowych jelonka czepiłem sie przyczepy d47 i wymieniłem w niej koła na wyższe 63mm średnicy i dodałem po jednym piórze do resorów aby była taka koza jak w realu.

Załączniki

OP
OP
M

martryb

Aktywny użytkownik
Reakcje
232 0 0
Próba john deere jeszcze trzeba pomalować tu i tam bo porysowałem przy obróbce , wykończyć wnętrze, oświetlenie zrobić i uruchomić podnośnik a i elektrykę muszę zrobić do kiprowania przyczep.

OP
OP
M

martryb

Aktywny użytkownik
Reakcje
232 0 0
Witajcie po sporej przerwie w której nie próżnowałem. Postanowiłem zbudować trzyosiową Scanię wywrotkę RC skala 1:15 trzyosiową z napędem na dwie tylne osie czyli 6x4. Materiały to profile aluminiowe rury PVC prostowane na gorąco blacha ocynk 0.8 , blacha z puszek po farbie , paski gumy . rury PP na obudowy mastów napędowych , dwa mechanizmy różnicowe z aliexpress i masa śrub i nakrętek. Początkowo obudowy mostów miały być z aluminium kanciaste ,ale zastąpiłem je rurami PP.

Załączniki

OP
OP
M

martryb

Aktywny użytkownik
Reakcje
232 0 0
Witajcie. W przerwie w etapie wykańczającym budowę scani postanowiłem wykonać ruskiego gada a mianowicie ciągnik rolniczy Kirowiec K700 4x4 RC. Materiały to PVC z rur ,plexi , blacha 0.4mm blacha 0.8mm oraz profile aluminiowe na ramę.

Załączniki

OP
OP
M

martryb

Aktywny użytkownik
Reakcje
232 0 0
Ciąg dalszy prac , doszła przystaweczka maski i pierwsza obudowa mostu i czekam aż przyjdą mi wkłady mostów z półosiami i mechanizmami różnicowymi

Załączniki

OP
OP
M

martryb

Aktywny użytkownik
Reakcje
232 0 0
Dołączam fotki jak wykonuje obudowy mostów z trójnika PP grubość ścianki 6mm.

Załączniki

OP
OP
M

martryb

Aktywny użytkownik
Reakcje
232 0 0
Ostatnimi czasy przerabiałem skrzynkę rozdzielczą na większe wałki i łożyska, przekładnia rozdzielcza o przełożeniu 1:1 zmontowana i zamontowana do ściany przegubu . Przegub jest ułożyskowany łożyskami tocznymi 3x8x4 kardan zamocowany wał wypuszczony do tylnego mostu i most już zmontowany nasmarowany i zamontowany do ramy , teraz czekam aż przyjdą dwa wały kardana aby skończyć układ napędowy.

Załączniki

• 123,7 KB Wyświetleń: 6
  • 80,4 KB Wyświetleń: 8
  • 86,6 KB Wyświetleń: 7