• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja PREZENTACJE

OP
OP
JACEKPOMOC

JACEKPOMOC

Znany użytkownik
Reakcje
1.550 5 0
Kusili, kusili i skusili.Panowie na specjalne życzenie malowane rygle:)Dobrze że zwróiliscie uwagę i przepędziliscie mi lenia :D
Z 017.JPG
Z 018.JPG

Ostatnio edytowane:

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.326 387 20
No i zrobiłeś bardzo fajną robotę. Trochę się rozmazało, ale i tak tył tego kontenera wygląda teraz dużo lepiej.

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
Lusterka w magnumie założyłeś na odwrót. :ROFL: Przy pomocy szczegółowo wykonanego kontenera można zrobić fajny model nawet ze zwykłym, gołym ciągnikiem.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.326 387 20
Fajną masz szafę, jak z niej potrafią wyjechać takie zestawy. :podstepny::D Bardzo ciekawy składak. Podoba mi się.

BoBi

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Magnum z kontenerem P&O rozjechała Scanię, głównie za sprawą właśnie puszki.
Malowanie jak widać idzie Ci coraz lepiej - i jak sam widzisz, takie detale zawsze warto zrobić, doskonale podnoszą walory estetyczne modelu.

Zdradź jakiej techniki używasz do takiej robótki. Ciekawi mnie, czy jest jeszcze jakaś dobra, sprawdzona, o której może jeszcze nie wiemy:?

Reakcje
0 0 0
...Zdradź jakiej techniki używasz do takiej robótki. Ciekawi mnie, czy jest jeszcze jakaś dobra, sprawdzona, o której może jeszcze nie wiemy:?
Może warto napisać kilka słów na ten temat bo jak widać wielu ma z tym spore problemy.
O dobrej jakości pędzelkach i ewentualnym maskowaniu krawędzi nie ma co pisać bo to powinno być oczywiste.
Jeśli jednak maluje się małe elementy lub cienkie, proste linie "z ręki" to są metody by to sobie ułatwić:
1. Znaleźć sobie dobre podparcie dla małego palca dłoni która trzyma pędzelek.
2. Malować bardzo rozcieńczoną farbą i wilgotnym pędzlem wiele razy. Tak żeby za jednym malowaniem wydawało się, że nie pomalowano nic. I nie jak zwykle konturować i wypełniać tylko zaczynać od środka elementu i za każdym razem szerzej. Po położeniu 15-20 takich warstw farba pokryje element, a nawet jeśli 2-3 razy "wyjedzie" się poza krawędzie malowanego elementu, to nie będzie tego widać bo jedna warstwa praktycznie nie maluje, a jest prawie niemożliwe żeby wyjechać poza element zawsze w tym samym miejscu.

BoBi

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Ja na szczęście nie mam z tym większych problemów, ale ani jedna ani druga metoda mnie nie przekonuje z tych które wypisałeś, jak na razie zdaje mi się że moje są bardziej "wydajne" i wygodniejsze, ale dziękuję za głos w dyskusji... Myślę, że każdy jest wart uwagi.

Czekam na odpowiedź autora :)

OP
OP
JACEKPOMOC

JACEKPOMOC

Znany użytkownik
Reakcje
1.550 5 0
Ja na szczęście nie mam z tym większych problemów, ale ani jedna ani druga metoda mnie nie przekonuje z tych które wypisałeś, jak na razie zdaje mi się że moje są bardziej "wydajne" i wygodniejsze, ale dziękuję za głos w dyskusji... Myślę, że każdy jest wart uwagi.

Czekam na odpowiedź autora :)
Bobi odpowiadam:D1.Dokładne odtłuszczenie2.Delikatny podkład.3.Pierwsza warstwa to dokładnie położona mgiełka.4.Druga warstwa lekko rozlana na wilgotną pierwszą.5.Żarliwa modlitwa:ROFL:
[DOUBLEPOST=1448138712][/DOUBLEPOST]Dziękuję za opinie i dyskusje.Może dzisiaj coś z nowości?Udało się zdobyć szweda z glancem:DJak Wam się podoba?
L 017.JPG
L 018.JPG
L 019.JPG
L 020.JPG
[/ATTACH]
L 025.JPG

Załączniki

Ostatnio edytowane: