• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja PREZENTACJE

BoBi

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
A jednak może być coś brzydszego niż nowe FH4 - nowe CHROMOWANE FH4. :ROFL:

Ps. Poproszę jednak o poważną odpowiedź co do techniki malowania ;)

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.599 109 2
Mam nadzieję że na żywo wygląda dużo lepiej bo też sobie takiego zamówiłem ;):)
Gratuluję nabytku.
Wojtek przede wszystkim farbka akrylowa na takie detale jak zawiasy kontenera i bardzo cienki pędzel lub zaostrzona wykałaczka, a jak się nie uda to zmywasz do ból aż wyjdzie.

BoBi

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Wojtek przede wszystkim farbka akrylowa na takie detale jak zawiasy kontenera i bardzo cienki pędzel lub zaostrzona wykałaczka, a jak się nie uda to zmywasz do ból aż wyjdzie.
Panowie, ale przecież ja umiem tak podmalować detale, raczej udaje mi się to już za pierwszym razem, mi chodzi tylko o to, by Jacek podzielił się swoimi doświadczeniami w tej dziedzinie, bo być może każdy z nas ma inną technikę, a warto się podzielić, bo może ktoś na tym skorzysta, przetestuje technikę, która może okazać się lepsza od jego własnej? To chyba nie jest jakaś tajemnica? Ile lat ja już maluje te pierdoły i w zasadzie za każdym razem coś "udoskonalam"w używanej przez siebie metodzie, kombinuję z farbami, narzędziami- dzięki czemu ostatnio pomalowałem przecież nawet linkę na plandece...
P1160204.JPG

Dzięki wymianie doświadczeń może komuś uda się rozwinąć swoje umiejętności, pomalować w końcu coś, czego przez lata nie malował z obawy o "popsucie" modelu itd... Bardzo będę wdzięczny za info...
Ps. Jakcu, przepraszam za ot w temacie.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.326 387 20
Volvo świetne. Pięknie się prezentuje w tym chromie. Teraz trzebaby dobrać mu naczepę taką jak na oryginalnych fotkach i będzie model roku.

A co do technik modelarskich to proponuję założyć temat w dziale Modelarstwo - Warsztat taki temat, w którym każdy z nas mógłby się wypowiedzieć o swoich doświadczeniach i technikach modelarskich stosowanych przez siebie, bo tak to zaśmiecamy temat koledze, a i znaleźć później te porady będzie dużo łatwiej.

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
Wszyscy wiemy, jak kontrowersyjny jest chrom w naszej skali. Jednak tak zrobione modele ukazują się niezwykle rzadko, dlatego jest warty uwagi, a tym bardziej że ma swój odpowiednik w rzeczywistości. Osobiście chętnie zobaczyłbym w naszej skali wersję Performance Edition. Takowy model właśnie wypuściło WSI, tylko jak zwykle to by było bolesne dla portfela.

OP
OP
JACEKPOMOC

JACEKPOMOC

Znany użytkownik
Reakcje
1.550 5 0
Wszyscy wiemy, jak kontrowersyjny jest chrom w naszej skali. Jednak tak zrobione modele ukazują się niezwykle rzadko, dlatego jest warty uwagi, a tym bardziej że ma swój odpowiednik w rzeczywistości. Osobiście chętnie zobaczyłbym w naszej skali wersję Performance Edition. Takowy model właśnie wypuściło WSI, tylko jak zwykle to by było bolesne dla portfela.
Masz może numer katalogowy WSI?

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
Kozacka Scania, jak dla mnie chyba najładniejsza jaka wyszła w barwach Bode, bo podoba mi się kolorystyka Blue Stream. No i mamy tutaj poprawioną chłodnie z osłonami.