Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Nowoczesny pociąg pancerny P.P.4 "Hallerczyk" zbudowany w Warszawie w lipcu/sierpniu 1920 roku. Odbiór techniczny i próbne strzelanie odbyło się w Rembertowie...
Nowoczesny pociąg pancerny P. P. 8 "Wilk", zbudowany w Warszawie na przełomie lipca i sierpnia 1920 r.. Odbiór techniczny i próbne strzelanie odbyło się w Rembertowie. Drugi wagon artyleryjski został zbudowany w zakładach "Gerlach i Pulst" na Woli w Warszawie...
Pociąg pancerny P.P.18 "Huragan" (zbudowany latem 1920 roku w warsztatach w Nowym Sączu), w rejonie dworca kolejowego Łódź-Kaliska. A tak przy okazji tak dworzec wyglądał kiedyś, a tak teraz. Bez komentarzy...
Zdjęcia przedwojennego dworca są super, ale nie mogę się zgodzić, że teraz wygląda tak, jak na ostatnim zdjęciu. Aktualnie przechodzi on gruntowną przebudowę. Nie mam zdjęć, ale byłem tam w niedzielę i widziałem prace wykończeniowe.