Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Zapychacz UFO. Ponoć są dwie takie lokomotywy, ale ze wszystkich fotek jakie znalazłem, zawsze jest na nich maszyna Nr 8837.
Dąbrowa Górnicza, Huta Katowice, 08.01.2011, autor: Martin76_de (Marcin Gądek).
Zapychacz UFO. Ponoć są dwie takie lokomotywy, ale ze wszystkich fotek jakie znalazłem, zawsze jest na nich maszyna Nr 8837. Zobacz załącznik 230527
Dąbrowa Górnicza, Huta Katowice, 08.01.2011, autor: Martin76_de (Marcin Gądek).
Taki duet spotkałem dzisiaj (tj. 3 X 2014) na stacji w Puławach.
SM42-2113 CTL + 401Da-492 (ex. SP32).
Widać, że wiązary w tej drugiej leżą na pomoście. Uwagę moją zwróciły także dwie anteny dachowe na SM-ce.
A.... o to chodziło. Jasne. Moje przejęzyczenie. Chciałem oczywiście napisać "ex. SM32". Gapa ze mnie Ale tak naprawdę to nie wiem, czy kiedyś jeździła w strukturach PKP.
Panie Andrzeju,
zasadniczo jako SM32 występuje tylko lokomotywa LHS pracująca bodaj na przestawce w Sędziszowie. I to tylko dla tego pojazdu przyjęto oznaczenie SM32. Przez długie lata oidp jedyną lokomotywą 401Da na PKP była maszyna należącą do Oddziału Drogowego w Katowicach. Do tego były maszyny w ZNTK. Ale zawsze występowały one pod oznaczeniem producenta czyli serią 401Da...