• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Fotografie Polskie lokomotywy przemysłowe i manewrowe

MichałŁ

Aktywny użytkownik
Reakcje
138 1 0
Koziołek to t448p. S200 ma pseudo Skoda albo Duża skoda (koziołek to mała skoda), choć to trochę błędne określenie bo lokomotywy nie był robione przez skodę tylko przez zakłady CzKD.
S 200 jest dość liczna wyprodukowano ok 8000 sztuk większość dla ZSRR. Jej polskie oznaczenie S200 wynika z tego, że tak została oznaczona przez pierwszy zakład do którego przybyły czyli do Nowej Huty.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.282 504 30
To typowa lokomotywa kopalniana (kopalni odkrywkowych), była już w tym wątku fotka takiej maszyny (nie wiem, czy dokładnie takiej samej), na poprzedniej stronie.

paulinium

Znany użytkownik
Reakcje
29 0 0
Witam Was.
Nie wiem czy to wielkie cudo co wstawię jest produkcji Polskiej (jeśli nie proszę moderatora o przeniesienie do innego działu)
ale mi się osobiście bardzo podobało, wyskoczyłam z auta wracając do domu i cyknęłam fotki:)

WP_20140914_001.jpg
WP_20140914_002.jpg
WP_20140914_003.jpg
WP_20140914_004.jpg

yahya

Znany użytkownik
Reakcje
39 0 0

paulinium

Znany użytkownik
Reakcje
29 0 0
Dokładnie tak. Radziecka :) Mój rocznik bo sprowadzane do Polski od 1976 roku.

@paulinium a gdzie zrobione zdjęcia bo firmę znam?
Zdjęcia robione w pod poznańskim Luboniu, właśnie tam remontują cały dworzec wraz z wylotówką na Wrocław..
Co jadę jakieś cuda tam się pojawiają.. starsze i nowsze.. czasami całe tabory remontowe..
Dopiero dzisiaj natknęło mnie by robić zdjęcia, tak zawsze z mężem oglądaliśmy je jadąc autem.

yahya

Znany użytkownik
Reakcje
39 0 0
Koledzy, zmienię nieco temat: które z używanych w Polsce lokomotyw manewrowych i przemysłowych mają zabudowane i wykorzystywane zdalne sterowanie radiowe? Zanim Bumar-Fablok nie splajtował, to miał w ofercie Stonkę bodaj o oznaczeniu 6Dg ze zdalnym sterowaniem. Czy inne lokomotywy mają zdalne sterowanie radiowe? Nie chodzi mi o zdalne sterowanie przewodowe, jak w Tamarach. Podejrzewam, że Gravity mogą mieć takie wyposażenie w standardzie.