• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Poradnik Polskie latarnie polskich producentów - przegląd

Iguanabrat

Aktywny użytkownik
Reakcje
309 24 5
Jak się patrzy w monitorze to on mi wygląda jak jakiś niebieski.

Jak 4lata temu montowałem te płotki nie mogłem dobrać właśnie koloru i (ktoś) powiedział rozrób trochę cementu we wodzie i pomaluj...tak zrobiłem.:mad: Same babole na płocie.A po roku zrobił się meszek od wilgoci.I pędzlem zmiatałem..Te płotki to często malowali na biało.

WrocT

Znany użytkownik
Reakcje
305 35 1
Jakoś zauważyłem,że temat o latarniach idzie w stronę płotów(n)
Słup latarni też z betonu i może dowiem sie jak super realistycznie zrobić taki wygląd. Latania KLUBY jest pomalowana na szary jak i oprawa. Wiec chciałem tylko poznać dobry i stosowany sposób na pomalowanie płotu jak i żerdzi. A nie chcę popełnić błędów nowicjusza. Tym bardziej że żerdzie też sa wycinane z tektury przez innych producentów.

Iguanabrat

Aktywny użytkownik
Reakcje
309 24 5
Pwel przepraszam za zaśmiecanie wątku o lampach nie chcę aby "wieszane były psy" na płotach. WrocT info o kolorach na prw
A może "Kotebi" jakieś info o kolorach byś umieścił na forum.
Ja aktualnie przymierzam się do malowania ludzików i ciężko mi coś dobrać przez neta,myśle o farbach Pactra bo są tanie.A kolorów potrzeba mnóstwo.

Iguanabrat

Aktywny użytkownik
Reakcje
309 24 5
czyli Pactra odpada-bo akryl???
A Humbrol olejna?
Do ludzików potrzeba dużo kolorów przynajmniej z 10-20 żeby wszystkie nie były jednakowe(chyba że mieszać kolory)więc lepiej kupić farby za 4 zł niż za 8 zł.Tak myślałem.
W sklepie nie popatrzę bo najbliżej mam 50 km...

pwel

Aktywny użytkownik
SKMK
Reakcje
3 0 0
Humbrolem łatwiej się maluję,gdyż jest bardziej gęsty.[DOUBLEPOST=1391011980][/DOUBLEPOST]Tak,humbrol to olejna,przez co łatwiej się nim maluje.

kotebi

Aktywny użytkownik
Reakcje
66 0 0
Wszystko i tak zależy od malarza i jego cierpliwości. Z pewnych przyczyn musiałem się przesiąść z olejnych na akryle i powiem, że po pewnej dozie niepewności, jestem zadowolony. Maluję nimi karton, tekturę, plastiki - pet i polistyren, żywice itp. i nie narzekam. Malowane były pojazdy, budynki i figurki (do bitewniaków). Co do doboru farb faktycznie jest ciężko z dobraniem koloru przez internet bo monitory przekłamują, źle zrobione skany katalogów itp ( jeśli się nie zna palety) a katalogi jakie preferuję to nie drukowane lecz malowane oryginałem.

A cały sekret malowania i tak tkwi w podkładzie ....