• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

H0 (1:87) Plany segmentowej makiety w skali H0 1:87

Piotr M.

Znany użytkownik
Reakcje
1.217 86 30
Nie to żebym dyskryminował młodszych(sam jakiś czas temu zaczynałem więc znam temat) ale popatrzyłem na wiek, i jakoś nie widzę przyszłości tej makiety. Jak dla mnie to przerost ambicji nad możliwości.

OP
OP
MKSamuel
Reakcje
0 0 0
Nie to żebym dyskryminował młodszych(sam jakiś czas temu zaczynałem więc znam temat) ale popatrzyłem na wiek, i jakoś nie widzę przyszłości tej makiety. Jak dla mnie to przerost ambicji nad możliwości.
Twoje zdanie, szanuję je. A z wiekiem jest tak, mam 14 lat, a kolega 16, no i tata. Jakoś damy radę spokojnie.

Piotr M.

Znany użytkownik
Reakcje
1.217 86 30
Ja wiem że na początku to wszystko jest różowe itd. potem sam zobaczysz jak to się zmienia, i po kilku latach dojdziesz do tego że wszystko co ci jest potrzebne to pięknie zrobione kółko.

OP
OP
MKSamuel
Reakcje
0 0 0
Dziękuje wam za to że mój plan, i moja osoba została przyjęta jak narazie miło do grona modelarzy. Każdy jakoś zaczynał, od małej dioramy, modułu, czy od razu makiety. Ja zdecydowałem się że najpierw jednak pobawię się przy czymś mniejszym i ocenicie Co jest źle, Co do poprawy, żeby mniej takich rzeczy było przy projekcie makiety.

Piotr M.

Znany użytkownik
Reakcje
1.217 86 30
Tak tylko że jak zostanie z wielkim stołem z poprzyklejanym korkiem i torami gdzieniegdzie zaszutrowanymi i ogólnie bezład i chaos i chęci go opuszczą i fundusze też to Was nie będzie. Więc nie mówcie mi tu o bruku, bo trzeźwe myślenie nikomu nie zaszkodziło, sami wiecie ile to kosztuje...

Reakcje
1 0 0
Piotr, daj spokój, po co takie słowa? Może padnie a może i nie .... życie płata figle. Myślę że nie na miejscu jest
Tak tylko że jak zostanie z wielkim stołem z poprzyklejanym korkiem i torami gdzieniegdzie zaszutrowanymi i ogólnie bezład i chaos i chęci go opuszczą i fundusze też to Was nie będzie. Więc nie mówcie mi tu o bruku, bo trzeźwe myślenie nikomu nie zaszkodziło, sami wiecie ile to kosztuje...
Trzeźwe myślenie Piotr, trzeźwym myśleniem. Pożyjemy - zobaczymy jak będzie, póki co myślę że nie ma co zapeszać... Rozumiem Cię w 100 % tach, ale dajmy szansę ;)
[DOUBLEPOST=1421815325][/DOUBLEPOST]
Wracając do mojego planu. Coś dodać? Odjąć? Zmienić?
A Ty Samuel, jak będziesz teraz czekał na zakup tych wszystkich torów, to bardzo Cię proszę, bierz kawałek sklejki do ręki, korek , tor i już ćwiczysz !!! I foty dawać !!!

Dominik

Znany użytkownik
FREMO Polska
NAMR
Reakcje
352 15 0
Dokładnie. Kupowanie jest najprostsze. Nie tędy droga. Zacznij od zrobienia choćby ze trzech skrzynek i pokazania jak je zrobiłeś. Poza tym, na tym etapie planowania od strony merytorycznej wszystko co potrzebne zostało już w tym wątku napisane.

OP
OP
MKSamuel
Reakcje
0 0 0
Skrzynki nie jestem pewien czy zrobię ze sklejki, bardzo drogi materiał. A w skrzynkach by pomagał tata, stolarz z zawodu, więc nie ma się Co martwić. On mówił że jeżeli miał by wybierać pomiędzy OSB, MBF, a sklejką, wybrał by sklejkę, tylko sam mówi że to duży koszt, i polecił w ostateczności OSB.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Planuję 7
Planuję 121
Planuję 12
Planuję 70
Planuję 8