• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

H0 (1:87) Plany segmentowej makiety w skali H0 1:87

OP
OP
MKSamuel
Reakcje
0 0 0
Jakoś splanuję dopracować dziś do wieczora Plan, z założeniami Pana Andrzeja, i żeby zrobić szlak dwutorowy. Ewentualnie jeżeli ktoś chce, i ma czas to niech spróbuje zrobić dwu torowy, plus ten tor przeładunkowy.

Ostatnio edytowane:

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
2.677 50 5
Narazie nie jestem w stanie zrobić dwu torowego. Jak zrobię całość, to wtedy będę myślał o dwu torowym.
W sensie, że na następnej makiecie???

Rzeczywiście jeszcze niewiele poczytałeś :) Ale działaj. Twój plan #2 jest już lepszy. Ale to jeszcze nie to.

5000 to wydacie na sam tabor....

Już tyle razy pisałem początkującym o pytaniach podstawowych, na które muszą sobie odpowiedzieć ZANIM zaczną planować, że już zapomniałem, jakie to były :)

OP
OP
MKSamuel
Reakcje
0 0 0
Niee, chodzi o to że jak zrobię jeden tor wokół, wtedy zacznę kolejny tor. ;) Tabor chcemy stopniowo dokupywać, i jakoś tanio, używany, żeby nie wyszło za dużo. Nie wiem, wszystkie koszta podliczę i będziemy myśleć ostatecznie, czy nie zrobimy mniejszej makiety, zwykłej, jeden mały torcik.

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
2.677 50 5
Samuel....jak robisz szlak, to albo od razu 2 torowy, albo 1...nie da się tego podzielić w ten sposób. Fizycznie zrobisz krzywdę makiecie :)

OP
OP
MKSamuel
Reakcje
0 0 0
Przydał by mi się namiary ile jakich torów trzeba, mam na myśli projekt Andrzeja, dwu torowy. I od razu się po projektuje Co i gdzie i od następnej soboty zaczynam 1 skrzynię. Od razu powiem na początku, że tunel narazie odpada, proste kółeczko dwu torowe, + mała bocznica, i lokomotywownia na 2-3 loki. Dodać można jeszcze port kontenerowy do przeładunku z wagonów na tira, i w odwrotną stronę. Od razu mówię że na torowisko więcej niż 800zł nie jestem w stanie wydać.

Reakcje
1 0 0
W Scarmie klikasz 'TOOLS" i potem w "PART LIST", potem zapisz/wydrukuj czego ile tam jest, potem internet i znajdujesz cenę poszczególnego elementu i potem kalkulator i liczysz i potem ..... SZOK :eek: i wtedy się musisz z tym przespać ;)

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
2.677 50 5
Następni w gorącej wodzie kąpani.... :rolleyes:

Chłopaki...nie wiem, ile macie lat, ale zacznijcie sobie od dioramy 50x50cm...poćwiczcie techniki, później druga diorama.
Jak będziecie pewni, że sobie poradzicie z makietą, wtedy ją zaprojektujcie od nowa i róbcie POWOLI..... :rolleyes:

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Planuję 7
Planuję 121
Planuję 12
Planuję 70
Planuję 8