Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
byłem zdobyłem ... styropian!
Styroduru (?) nie ma, a korek myślałem, że tańszy jest (30zł!!! za to mogę mieć albo dwa opakowania trawki albo dwa tory piko flex)
No tak. Nie wiedziałem ,ze korek jest taki drogi. szkoda. I szkoda ,z styroduru nie ma. . Ale ważne ,że masz styropian, możesz docinać listewki jako podtorze . To ma być 3mm grubości na 3,5 cm szerokości. Dzięki temu zrobi sę mały fajny nasyp.
Na razie sobie to porządnie wyczyść. Przygotuj styropian pod listwy, czyli na całą powierzchnię nanieś grubą warstwę kleju wikol . Musisz to zagruntować szczelnie by potem nie było problemu ,że coś się odgniecie lub jakiś modelarski klej wypali dziurę. A więc zagruntuj klejem całość i poczekaj ,aż całość powierzchni się zwiąże i stwardnieje .Czyli co najmniej dwa dni. 8)