• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Planuję makieta modułowa :)

Reakcje
1.781 13 0
Na tę wielkość dioramy ,która zaplanowałeś to 7 sztuk odcinków prostych torów Piko a-glaise. Każdy odcinek ma długość 23,9 mm,dlatego pięć odcinków ma razem 119,5cm długości. Więc diorama powinna mieć minimum 119,5 długości i około 50 cm szerokości. Zmierz szerokość budynków i dodaj trochę zapasu na teren i wyjdzie Ci szerokość jaka powinna mieć diorama. :D . Cieszę się ,że mogę Ci jakoś pomóc. :D

Reakcje
1.781 13 0
To wagon motorowy ale niemieckich kolei. Za cały komplet (wagon motorowy plus dwa wagony doczepne) dałem dwa lata temu 800 zł, ale teraz można chyba kupić dwa w komplecie czyli - wagon motorowy plus doczepny.nie wiem jak teraz jest tego cena. :D zobacz na Allergo - tam powinno to być.

Reakcje
1.781 13 0
Tak pomyślałem sobie ,że może lepiej uzbieraj potrzebne materiały na dioramę, np. drzewka budynki i krzewy, a potem , z biegiem czasu sobie kupisz jakiś fajny model :roll:

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Planuję 6
Planuję 15
Planuję 30
Planuję 5
Planuję 5