• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

H0 (1:87) Plan stacji modułowej

nohab

Znany użytkownik
Reakcje
620 117 2
Skoro nie jest to normą, to to tak zostawię. Nie mam zbytnio, jak tego podzielić :/
Co do twojej propozycji Andrzej, to jest kusząca :podstepny: Jednak nie będe mógł wtedy sobie lokiem po torach manewrować :( To jeszcze sprawa do obmyślenia, w każdym razie długości skrzynek takie zostają :)
Norma mówi tylko o profilu czołowym, który powinien być na końcach modułu/modułów.
Długość, szerokość skrzynek, jak ich podział, jest dowolny i zależy od projektu i możliwości transportowych budującego.
Przykłady to lokomotywownia Ostrów Wlkp., obecnie należąca do Piotra Saleckiego (Salsa) i stacja Stawy Huberta Wojtczyka (Hazero Poznań),
stacja Głuszyca z KSK Wrocław.
Powodzenia :).

Ostatnio modyfikowane przez moderatora:
OP
OP
Merlin

Merlin

Moderator Grupy BGM
Zespół forum
BGM
H0e
Reakcje
1.493 2 0
Też ładny i klimatyczny :) Myślę, że co do dworca to jeszcze trochę minie, zanim jakiś kupie. Tak więc myślę na początek tory, a potem budynki :)
Co do wymiarów, to raczej zostawię te, które podałem w planie. Odpowiadają mi pod tory, a zwrotnice nie nachodzą na skrzynki, a i transport też nie będzie trudny :)

OP
OP
Merlin

Merlin

Moderator Grupy BGM
Zespół forum
BGM
H0e
Reakcje
1.493 2 0
Musze to jeszcze przemyśleć i spróbowąc przebudować, potem ocenie i się zdecyduje ostatecznie. Może to i faktycznie ciekawszy temat? W końcu więcej manewrów itd.
Sprawa do przemyślenia w ten weekend, tak więc dzięki za pomysł (y)

OP
OP
Merlin

Merlin

Moderator Grupy BGM
Zespół forum
BGM
H0e
Reakcje
1.493 2 0
Jakoś nie mam pomysłu na jakiś mały zakład :( Myślałem o czymś w stylu żwirowni proszków, ale i tak nie wpada mi żaden pomysł :/

Jak na razie myślę nad zakładem, a zaczynam tworzenie testowej dioramki. Zapraszam do wątku

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
2.703 51 5
Marcin, zobacz sobie na zdjęcia z tegorocznej wystawy HOBBY w Poznaniu. Przeglądnij, co jest na modułach i wybierz to, czego nikt nie ma :)

Ja, jak tylko kaska pozwoli, chcę zrobić nadbrzeże rybackie z magazynem, możesz wykorzystać ten pomysł, chętnie pomogę. Możemy nawet zrobić to wspólnie, wtedy koszty się rozłożą na 2 :)

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Planuję 3
Planuję 18
Planuję 66
Planuję 6
Planuję 14