• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

plan modułowej stacji kolejowej

corwin

Administrator
Zespół forum
Reakcje
338 2 3
hehe... i to jest niby ten plan z pierwszych wpisów? :ROFL:

No ze stacją Hel ma on ogromnie wiele wspólnego:LOL: Czyli jednak kolejny troll na forum :mad:

Inkson

Administrator
Zespół forum
Donator forum
BGM
Reakcje
1.554 30 0
Jak by zlikwidować ten tor na samym dole i tą odnogę do góry to by można zrobić makietę stacji w Jastarni, to już niedaleko do Helu.

Inkson

Administrator
Zespół forum
Donator forum
BGM
Reakcje
1.554 30 0
To się zamieńcie, jak ich jest więcej to niech robią większą stacje, a Ty z projektem stacji z dwoma torami prędzej sobie poradzisz.

Mateusz B

Moderator Grupy KKMK
Zespół forum
KKMK
H0e
Reakcje
328 2 0
Cześć :)
Każdy na początku popełnia ten sam błąd, czyli zaczyna modelarstwo od planów budowy stacji (w tym i niestety ja). Prawda jest taka, że temu nie podołasz. Do budowy stacji potrzebne jest spore doświadczenie, trzeba zrobić porządne skrzynki, dokładnie ułożyć tory i wykonać elektrykę i sterowanie. Brzmi banalnie, a nastręcza trudności nawet doświadczonym modelarzom. A nawet jak Ci sie uda, to wraz ze wzrostem doświadczenia bedziesz zauważał kolejne dosyć poważne błędy. Skończy sie na wyrzuceniu kasy w błoto albo na niekończących sie poprawkach.

Moja rada jest prosta. Zacznij od dioramki na półkę i od modułów szlakowych. Te również są na imprezach niezbędne i będą stanowily dla Ciebie poligon doświadczalny, a nawet przydadzą sie na stacji jako segmenty wjazdowe.
Posłuchaj rady rok młodszego kolegi, powodzenia!
P.S. A budynek wykonaj sam! ;)

Merlin

Moderator Grupy BGM
Zespół forum
BGM
H0e
Reakcje
1.493 2 0
Nic dodać, nic ująć, ja również planowałem... Na szczęście dałem namówić się kolegom na dioramke i nie żałuję. Wyszło wiele błędów, które na mniejszej powierzchni nie biją tak po portfelu ;) Posłuchaj tego, co mówi kolega wyżej, zresztą każdy ci tak doradzi :)

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Planuję 61
Planuję 18
Planuję 74
Planuję 8
Planuję 52