Jedna dość zasadnicza uwaga: wydaje mi się, że na normalnym międzytorzu (nieposzerzonym) nie zmieści się peron. Nim kolega
@Maximus9992 zacznie budowę, to proponuję jeszcze spojrzeć na moje propozycje. Pierwsza zakłada powierzchnię bez zmian, w drugiej założyłem małe poszerzenie makiety, o ile jest taka możliwość. Wersja 2 ma dwa podwarianty: z trochę dłuższymi i trochę krótszymi torami stacyjnymi, ale dzięki temu nieco dłuższym szlakiem. Zaznaczam, że moje propozycje są zrobione przez zabawę w Paint, nie w programie do projektowania makiet (nie mam takiego programu), więc wymagają weryfikacji w programie albo w naturze. Ale nieskromnie myślę, że warto je wziąć pod uwagę:
Wersja 1 - bez zmiany wymiarów. Na stacji są tylko dwa tory główne zasadnicze (przedłużenie torów szlakowych), co jest trochę mało realistyczne i nie daje możliwości sprowadzenia na bok jednego pociągu w celu wyprzedzenia go przez inny skład.
Zobacz załącznik 1120136
Wersja 2 - niewielkie poszerzenie makiety umożliwia dołożenie toru głównego dodatkowego (którym będzie teraz wewnętrzny tor stacji) i umieszczenie między torami głównymi zasadniczymi peronu wyspowego. Ta wersja ma dwa warianty, z krótszymi i dłuższymi torami stacyjnymi.
Zobacz załącznik 1120137
Zobacz załącznik 1120138