• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta domowa Plan makiety 185X100

Marqus

Moderator Poznańskiego Klubu Modelarzy Kolejowych
PKMK
Reakcje
479 8 0
Ale co chcesz, żeby napisać?
Że to co narysowałeś ma sens, skoro go nie ma?
Podstawowe błędy.
Jak masz tory i jakąś lokomotywę zmontuj chociaż fragment i sam stwierdzisz, że to nie zadziała.
Ale skoro twierdzisz, że moje wpisy są tylko po to, żeby zniechęcić i zniszczyć to co narysowałeś, to już więcej nie nie napiszę.

OP
OP
Maximus9992
Reakcje
29 27 0
Ale co chcesz, żeby napisać?
Że to co narysowałeś ma sens, skoro go nie ma?
Podstawowe błędy.
Jak masz tory i jakąś lokomotywę zmontuj chociaż fragment i sam stwierdzisz, że to nie zadziała.
Ale skoro twierdzisz, że moje wpisy są tylko po to, żeby zniechęcić i zniszczyć to co narysowałeś, to już więcej nie nie napiszę.
Człowieku to makieta 185X100.

melonowy

Znany użytkownik
Reakcje
1.896 37 1
Super.
Szczególnie (i nie wyłącznie) interesowałby mnie zbudowany ten zaznaczony na czerwono fragment.
Zrzut ekranu 2025-04-27 213351.jpg
Dodałbym jeszcze kilka torów odstawczych i bocznic rozładunkowych (te zielone) żeby mieć gdzie tabor odstawić.
No i oczywiście lokomotywownia jednostanowiskowa (ten tor fioletowy).
A że jesteś z Torunia, to pielęgnując lokalny patriotyzm odwzorowałbym też geotermy Rydzyka (na różowo).
Pamiętaj też o pętli zwrotnej, bo w układzie jest zwarcie.
To tak szkicowo tylko, dla zobrazowania moich wizji zagospodarowania terenu.
Koledzy może jeszcze coś dołożą żeby jeszcze rozbudować możliwości makiety...

Ostatnio edytowane:
OP
OP
Maximus9992
Reakcje
29 27 0
Super.
Szczególnie (i nie wyłącznie) interesowałby mnie zbudowany ten zaznaczony na czerwono fragment.
Zobacz załącznik 1119151
Dodałbym jeszcze kilka torów odstawczych i bocznic rozładunkowych (te zielone) żeby mieć gdzie tabor odstawić.
No i oczywiście lokomotywownia jednostanowiskowa (ten tor fioletowy).
A że jesteś z Torunia, to pielęgnując lokalny patriotyzm odwzorowałbym też geotermy Rydzyka (na różowo).
Pamiętaj też o pętli zwrotnej, bo w układzie jest zwarcie.
To tak szkicowo tylko, dla zobrazowania moich wizji zagospodarowania terenu.
Koledzy może jeszcze coś dołożą żeby jeszcze rozbudować możliwości makiety...
Masz czas żeby to robić? Bo ja nie mam .

OP
OP
Maximus9992
Reakcje
29 27 0
Ego Maximasusa pasujące do ksywki Mega Maxymalne :) A niech wyda kaskę i se poskłada według własnego projektu - kto mu zabroni. A, że się nie słucha dobrych rad... @melonowy dałeś czadu z Ojcem Dyrektorem. Tam jest więcej zabudowań Redemptorystów. No i most przez Wisłę. Tu go zabrakło...
Co brak kasy??? Apropo kasa już wydana. Wszystko mam.

daromaro

Znany użytkownik
Reakcje
1.891 129 86
Kurcze to skala HO! A ja myślałem, że N ;):) Tyle tu torów, rozjazdów... Można się pogubić. i wszystko na 1,85 metra kwadratowego :)
No jak wydana i wszystko masz to działa, działaj.