Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Sporo czasu i pewnie pracy pochłonął ale efekt jest wyśmienity. Bardzo fajnie się prezentuje. A, że to model trudny/ głównie z uwagi na fatalną jakość części składowych tego zestawu SDV/ to większość kolegów z tego forum, którzy się z nim mierzyli psioczyli na jakość i kilkukrotne podejścia z kilkumiesięcznymi pauzami do ponownego powrotu i dokończenia pracy. Z tego tytułu tym większe uznanie za finalizację
Model nr. 16
Marka: Jelcz 640 Wywrotka
Producent: GPM
Jelcz 640 model wykonany w technologi druku 3d firmy GPM wraz z elementami fototrawionymi, kierowcą i kalkomanią. Model delikatnie przybrudzony, fajnie spasowany i bezproblemowy. Jedyne czego można się doczepić to wysokość kabiny do zderzaka jednak myślę ze jest to podyktowane tym że kabina może być ruchoma - wersja uchylona, jest wykonana imitacja silnika.
Tatra 813.
Trzy lata to ogrom czasu. Bardzo lubię te Tatry w wersji ciągnika balastowego. Jedną taką chętnie widział bym u siebie. Gratuluje wytrwałości i świetnej miniatury.
Jelcz 640
Obiekt westchnień z moich dziecięcych lat. W porównaniu z 315-tką mojego wujka , to była ciężarówka idealna. Tego Jelcza postawił bym obok wspominanej wyżej Tatry...
Super. Jak sie.ogląda te modele to wspomnienia wracają. Za łebka widzialo sie te wszystkie nasze polskie ciężarówki . A gonilismy sie wiecznie za mlodego na parkingu u kolegi na firmie , a jego tata właśnie w latach 90tych to miał te wszystkie wynalazki . Jelcze , Tatry , Liazy , volva.. .
Model nr. 17
Marka: STAR 28 Wywrotka
Producent: Reduced
Dzisiaj prezentuje samochód ciężarowy marki STAR 28 wykonany w technologi druku 3D. Model bardzo dobrze spasowany, szczegółowy oraz z ruchomym kiprem. STAR otrzymał ładunek węgla, został spatynowany, dodano kierowcę (GPM). STAR jest moim pierwszym modelem od firmy Reduced i jestem zadowolony z jakości druku. Proszę o ewentualne sugestię co do ładunku czy jest ok bo jest to mój pierwszy jaki wykonałem
Star bardzo przyjemny dla oka, kiedyś wyjmowałem z takiego kierownicę na stolik kawowy. Co do węgla to wygląda całkiem całkiem, tylko nie wiem czy nie powinien się trochę bardziej rozsypać na boki do burt, ale może jest ok tylko nie widać na zdjęciach.
Model nr. 18
Marka: Multicar M25
Skala: 1/87
Producent: Nanofaktura
Powstał kolejny model, tym razem mini ciężarówka Multicar M25 z ładunkiem węgla. Model firmy Nanafaktura, fajnie spasowany ale bardzo delikatny, wydruk czysty, szyby przycięte na wymiar przez producenta. Kierowca GPM-u.
Multicara rewelacja Jak ogląda sie te model to czlowiek cofa sie w czasie. Normalnie widze jak sąsiad wozi węgiel i zsypuje go pod blokiem ludzią do okienek z piwnicy .
Model nr. 19
Marka: STAR 28 Osinobus
Skala 1/87
Producent: @Reduced
Z warsztatu zjechał kolejny model, jest nim STAR 28 w zabudowie Osinobus. Model firmy Reduced w technologi 3D. Spasowanie elementów idealne, model posiada odwzorowane wnętrze przedziału pasażerskiego. Utrudnieniem są szyby w zabudowie, które należy pojedynczo wycinać i dopasowywać. Ostatnie zdjęcie przedstawia pomalowane wnętrze.
Wszystkim odwiedzającym, oglądającym, komentującym i doradzającym Bardzo Dziękuje ! i mam nadzieje że nadal będziecie do mnie na wątek wpadać
Model nr. 20
Marka: Waryński K-406
Skala 1/87
Producent: @Reduced
Dzisiaj prezentacja nie samochodu ciężarowego lecz koparki Waryński K-406, produkt firmy Reduced. Model w pełni ruchomy (oprócz kół), dobrze spasowany, nawet po nałożeniu farby wystarczający odstęp na siłownikach by wszystko swobodnie pracowało. Kierowca od GPM-u, kalkomania z tyłu koparki Ostbahn.
Model nr. 21
Marka: Jelcz 317 + NK20
Skala 1/87
Producent: GPM
Kolejnym modelem jest Jelcz 317 wraz z naczepą NK20 w barwach przewoźnika PKS. Model niczym nie odbiega od innych wyrobów tej firmy. Jelcz wyposażony w elementy fototrawione oraz kierowcę. Model spatynowany.