Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Model nr. 5
Marka: Liaz 101
Producent: Igra Model
Model został rozmontowany i pomalowany od nowa. Zostały wymienione koła, dorobione tylne światła oraz lusterka.
Jak Brekina będzie miała Liaza to prawdopodobnie będzie od Igry. Igra współpracuje z Brekiną. Saviemy robi dla nich Igra na podstawie formy modelu Avia.
Model naczepy oryginalnie N12CH jednak ze względu na rodzaj plastiku ( rozwarstwianie się ) chłodnia ma zeszlifowane ryfle. Plastik jak i spasowanie tragedia.
Nie jest źle. Stare wypusty SDV takie po prostu są, że wymagają dużej cierpliwości i dużej tolerancji. Z tego co widać, to poradziłeś sobie naprawdę dobrze.
Nie jest źle. Stare wypusty SDV takie po prostu są, że wymagają dużej cierpliwości i dużej tolerancji. Z tego co widać, to poradziłeś sobie naprawdę dobrze.
Spodziewałem się że model nie jest idealny i dużo będzie pracy oraz inwencji twórczej w tym modelu. Szkoda że SDV nie dopracowuje starych modeli. Mam zestaw Tatry 813 niby nowość ale błędy te same (źle spasowana szyba, zderzak przedni)
Spodziewałem się że model nie jest idealny i dużo będzie pracy oraz inwencji twórczej w tym modelu. Szkoda że SDV nie dopracowuje starych modeli. Mam zestaw Tatry 813 niby nowość ale błędy te same (źle spasowana szyba, zderzak przedni)
Koła to produkt SDV pewnie podmienili bo Liaz 101 ma stare koła od Igry ja w moim modelu właśnie podmieniałem na te produkcji SDV, fajnie że coś idzie do przodu.
Model nr. 7
Marka: Tatra 815 6x6 NTH
Dziś prezentuje model Tatry 815 w wersji ciągnik siodłowy. Model został cały pomalowany, dodano lampy tylne, zmieniono rurę wydechową. Model powstał na badzie wersji kit, elementy czyste spasowane, w modelu są gumowe opony, lecz felgi odbiegają wyglądem od prawdziwych, są takie jak w naczepach. Docelowo felgi będą inne jednak czekam na zamówione, które jakość dojść nie umieją. Tatra dostała przydział to Transbud Wrocław. Ostatnie zdjęcie przedstawia model wstępnie złożony przed malowaniem.
Model nr. 9 i 10
Marka: Tatra 815 6x6 NTH + Naczepa
Powstała kolejna wersja Tatry 815 z naczepą. Oba modele to produkt Igry w wersji kit. Oba modele zostały pomalowane, naczepa została ubrudzona, a Tatra przydział do Gazobudowy.
Model nr. 11
Marka: STAR 660 KS-251
Producent: GPM druk 3D
Przedstawiam model STAR 660 z zabudową koparki linowej KS-251. Model w technologi druku 3D, fajnie się do składa lecz miałem problem z włożenie oszklenia do kabiny koparki oraz linami. Model cały malowany wraz z wnętrzami, liny to drut miedziany pomalowany farba Revell. STAR dość mocno przepracowany.
Liny powinny być napięte podczas transportu czy powinny mieć zwis? Z zabudową waryńskiego ma podporę na zderzaku tutaj ramię opiera się o dach. Mało zdjęć jest tej koparki w necie.