• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja PKS - irokez46

M

Maverick

Gość
Jak zwykle już każdy z twoich modeli to dzieło sztuki jak dla mnie i brak mi już słów aby opisać jakie robią one na mnie wrażenie aby się nie powtarzać w kółko i nie być monotonny w tym co pisze.
W "bunkrze podobają mi się koła i nie chodzi mi o to, że są skrecone ale o felgi, czyja to produkcja?
W Jelczu PRYWATNE ŚLEDZTWO brakuje charakterystycznego loga producenta tego "wspoilera" a to dodalo by niesamowitego realizmu już w 100%.

OP
OP
Irokez46

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.455 47 0
Co do loga to mam nadzieję że będzie, tylko chwilowo nie mam dostępu do kogoś kto by robił kalki.Jeśli chodzi o koła w bunkrze to przednie są Haulera od Tatry 148 a tylne to żywica mojej produkcji na bazie Herpy.

OP
OP
Irokez46

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.455 47 0
Skoda 706 wjechała na bazę.Z początku kabina miał być dwu kolorowa, ale pojazd jest z okresu już po remoncie, więc wątpie aby ktoś na warsztatach PKS-u "bawił" się w malowanie kabiny na dwa kolory.

SAM_7607.jpg
SAM_7608.jpg
SAM_7610.jpg
SAM_7611.jpg
SAM_7612.jpg
SAM_7613.jpg
SAM_7615.jpg
SAM_7616.jpg

M

Maverick

Gość
Ciągle nie mogę się nadziwić jaki piękny model można zrobić z bazowego modelu PREMOTu. Wspaniala robota.Skoda jak żywcem z realu wrwana z PRLowskiej drogi. Bravo!! (y)

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.799 387 20
Irokez, jesteś po prostu mistrzem przeróbek modeli. Trudno coś pisać, bo fotki mówią same za siebie. Gratuluję.

OP
OP
Irokez46

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.455 47 0
Dziś kolejna Skoda na bazę.Wóz dopiero co wrócił z trasy a w dodatku jego dni w PKS-ie są policzone, rdza zaczyna "szamać" już drzwi.Jeszcze tylko jakiś ładunek muszę wykombinować.

SAM_7642.jpg
SAM_7643.jpg
SAM_7644.jpg
SAM_7645.jpg

oilstat

Aktywny użytkownik
Reakcje
3 0 0
Obydwie Skody ładnie się prezentują. Jedyne co bym poprawił to skrzynie, które w moim odczuciu są za jasne i trochę zbyt jednolicie przykurzone (dodał bym trochę ciemniejszego pigmentu).

Heniek_Star

Znany użytkownik
BGM
Reakcje
1.128 36 0
O jelczach nie będę pisał bo wiadomo, że są genialne - zwłaszcza po Twojej patynie i udoskonaleniach :) Natomiast skody absolutna rewelacja! dużo można wycisnąć z tych poczciwych ddr-owskich modeli :) Czekam na dioramę z bazą, idealnie wpasowuje się w moje klimaty.

marekw111

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
Skodzinki fajowe,szkoda że nie podłubałeś przy światłach,te malowane trochę psują efekt. Fakt że sporo kombinacji by wykonać takie światełka,a jeszcze gdy miały by one świecić,to już inna historia.Swojego czasu porwałem się na coś takiego,ale w innym modelu i jestem zadowolony,w planie mam też dorobić takie oświetlenie w skodzie.

Załączniki

OP
OP
Irokez46

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.455 47 0
Podoba mi się takie oświetlenie, ale tylko na fotkach u innych.Dla mnie model powienien stać na półce czy dioramie i tyle.Kilka razy się przymierzałem do modeli z oświetleniem, ale zawsze jakoś sobie odpuszczałem.Mam jedną(słownie jedną) diorame z podświetlenmiem i nie jest to u mnie wykorzystane.Jest bo jest i na tym koniec.

OP
OP
Irokez46

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.455 47 0
Plandeka była pomalowana przez Ses'a na taki jasny kolor.Na szybko wtarłem ciemny pigment, ale z efektu nie jestem jeszcze zadowolony, więc jakieś kolejne próby będę czynił.