Chodziło mi o WARS bar IVep.
Mi brakuje trochę od PIKO wagonów WARS z epoki IVc (druga połowa po zmianie oznaczeń serii) i może jakaś jedna Kuszetka. Przydały by się do składu z Łodzi Fabr. z rewizjami na II połowę lat 80-tych. Ostatnio jakoś uczepili się w wydawaniu taboru z epoki IVb.... Nadchodząca ET21-442 też ma być IVb...
...choć w przypadku lokomotyw to w sumie wygląd chyba nie odbiegał znacząco w latach 80-tych od ich wyglądu w końcówce lat 70-tych? Kolory na lokomotywach raczej były te same (tak mi się wydaje) pozostałe oznaczenia też raczej bez zmian, jedynie, że mogła dojść data rewizji na budzie.... która jest i tak mało widoczna w modelu.
Przy okazji zapytam. Myślicie, że (ogólnie ujmując) lokomotywy kolorystycznie w epoce IVc (od 1985 roku do 1989) raczej nie odbiegały od ich wyglądu z końca lat 70-tych? Jeśli jakaś przechodziła naprawę to (zakładam) odmalowywano je w podobne kolory jeśli już farba poszła w ruch? W sumie z uwagi na takie właśnie moje założenie łykam tabor lokomotywowy z epoki IVb (głównie kolekcjonuję modele z IVc). Może się okazać, że np. nigdy nie wyjdzie SU46 z epoki IVc więc lepiej mieć to co jest, jak potem czekać i czekać i się nie doczekać.... tym bardziej, że korona-czasy niepewne, terminy wydań też się nierzadko przesuwają.... Sorry za OT.