@michu88 też mam wiele modeli LSM i wiem jaki poziom prezentują. Ale jak sam zauważyłeś nie chcą wejść na nasz rynek.
@ed250, nie jestem zapatrzony w Piko. Kolega
@Adam Kobyliński we wpisie na poprzedniej stronie poczynił pewną uwagę co do mojego wpisu. Skąd się wzięła? Moje 95 negatywnych ocen związane jest z moją krytyką wyrobów PIKO. To nie był i NIE JEST poziom jaki bym chciał (nie dotyczy to wszystkich modeli tej firmy). ALE!!! Moja optyka się zmieniała z biegiem czasu. Po pierwsze z uwagi na coraz lepsze modele jakie dla nas produkują. Po drugie, zadziałała zasada, jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma. I ja po prostu polubiłem Piko i ich modele bo nie mam tego co bym chciał i nie będę mieć, nie ma co do tego złudzeń. Chciałbym "siódemki" do SM ale ich nie ma i pewnie nie będzie.
Kolega
@ed250 piszę o altetnatywie. Jakiej przepraszam? Robo ze swoimi "jedynkami"? Jaki skład sobie z tego złożysz? NIE MA alternatywy.
Kiedyś jak jechałem po Piko to wrzeszczeli na mnie że sobie mogę sam zrobić filigranowe elementy i je zamontować jak mi nie pasuje. Albo w ogóle mogę nie kupować. Wydawało mi się że to jakieś herezje, że mam zamawiać sobie trawione elementy i ulepszać produkt seryjny.
Teraz sobie myślę, że fajnie że jest model, a jeśli coś mi w nim nie spasuje, to sobie zamówię trawione części i podmienie. Może ktoś zrobi wnętrze do tej kuszetki i będzie po problemie. I teraz czytam te posty ówczesnych heretyków i oczom nie wierzę. Zamienilismy sie miejscami !!!
Polubiłem Piko, bo za bardzo wyjścia nie miałem. Wy też nie macie, nie łudźcie się.
Na początku była to miłość z przymusu. Teraz jest to całkiem miła znajomość.
Pozdrawiam z całkiem nowego stanu świadomości. Bardzo miłego