Tak. Ja zbieram epokę IV więc o innych epokach się nie wypowiem, ale jeśli chodzi o IV.... to np. 120A, 111A, 112A z IV epoki z Łodzi pasują do ET22-259 z rewizją 1989 r (żółte czoło) z przydziałem Łódź Olechów. A te 120A z IV epoki z Wrocławia pasują do EU07-161 (niestety model już dostępny tylko z drugiej ręki). Planowane 120A ze stacji Lublin będą pasowały do zapowiadanej SP45-127 też z tej samej stacji (epoka chyba Va będzie, lub końcówka IVc). Podejrzewam, że i kolejne wagony z rodziny 111/112A też będą robione pod jakąś lokomotywę choć z tego co widziałem planowany jest jakiś 111A (epoka IV) ze stacji Białystok. Ten nie wiem do czego od PIKO podpiąć.
Do EU07-161 PIKO pasuje też Bipa (Rivarossi) z Wrocławia z epoki IV ze ściętym dachem, a do poznańskiej SP45 (IV epoka - nie pamiętam numeru, być może 082) od PIKO pasuje Bipa (epoka IV) ze ściętym dachem z Poznania. Podobnie jak swego czasu do dawno wydanej SP42-043 pasowała Bipa z prostym dachem Rivarossi z epoki IV (rewizja 1980 r.). Czyli chyba ktoś to pilotuje by dało się zrobić z tego realne składy. I dobrze. A czy dalej tak będzie? Mam nadzieję, że tak.