• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny PIKO - modele lokomotyw serii SU46

SU45-034

Aktywny użytkownik
Reakcje
1.083 100 3
Lokomotywa 039 ma literówkę a właściwie cyfrówkę w opisie pudła. Ktoś wydłużył lokomotywę o metr do 19,99 m.
Miejmy nadzieję, że następne wypusty będą pod tym względem prawidłowo opisane.

Pawelec PKP

Znany użytkownik
Reakcje
1.428 104 9
W końcu dotarła do mnie moja ulubiona lokomotywa spalinowa na PKP
Długo się się zastanawiałem nad SU46-039 :niepewny: W ostatnim momencie kupiłem to:
Cudeńko Polskiej Konstrukcji Niemieckiej Firmy Modelarskiej
Nie ma do czego się przyczepić :rolleyes: .... nie ma do czego
Dla mnie jest to dosyć duży skok technologiczny

Skok z EP08 PIKO na SU46 PIKO :eek: Te wózki, lusterka, podświetlany przedział maszynowy
Mam wymieniać dalej ....? Normalnie to jest pierwsza lokomotywa bez wad, chyba że
WAGA i dosyć ciężka i ,,powolna wizualnie,, jazda w Analogu !!!;) Wady te nie są wadami :ROFL:
Nawet tata
pracujący na kolei - ,,no żeś kupił moją ulubioną lokomotywę,,
Lubimy razem zgodnie lokomotywy kanciaste o nowoczesnym dosyć dizajnie :)
SU46, EP09, ET42, EN57-19XX, ED72, ED73 - liczę że PIKO wyda w końcu i te lokomotywy :love:
Na końcu jestem fanem POLSKICH Lokomotyw produkcji PIKO (y)

FENIX

Znany użytkownik
Reakcje
3.964 262 31
chyba wyjmę z gabloty piętrusy /cytrusy i zrobię podobny skład
chyba ,że stok wcześniej zakupi z ,,alletanio,,
są jeszcze dziewicze , nie jeżdzone

Bernard Sobczyk

Aktywny użytkownik
SKMK
Reakcje
523 14 1
Wczoraj SU46-039 była na helskim obiegu. Widziałem ją jak wracała do Gdyni z półwyspu. Chyba ludzie się zwiedzieli że rzucili coś na gdyńską halę, bo pasażerów tym razem nie brakowało. Świeże dorsze z nocnego połowu zaraz podstawią na "P8". Kto nie zdąży kupić cytryn na otarcie łez weźmie choć świeżą rybę.

Remaj12

Znany użytkownik
Reakcje
6.000 176 19

Krzysztof Koj

Znany użytkownik
Reakcje
639 3 1
Lokomotywa 039 ma literówkę a właściwie cyfrówkę w opisie pudła. Ktoś wydłużył lokomotywę o metr do 19,99 m.
Miejmy nadzieję, że następne wypusty będą pod tym względem prawidłowo opisane.
Bardzo dziękuję za zwrócenie uwagi na ten oczywisty błąd (oczywiście mój błąd). Nie zauważyłem tego... Przepraszam!
Nie wiem, czy uda się zmienić ten napis we wznowieniu modelu z nowym numerem. Prawdopodobnie jest już zbyt późno na zmiany (ja loguję się niestety na Forum niezbyt często i nie czytam wszystkich tematów), ale mogę zapewnić, że w następnych edycjach modeli SU46 nie będzie już tego błędu.

Ostatnio edytowane:

garou

Znany użytkownik
Reakcje
5.915 475 99
@Bernard Sobczyk
Witam,
Tak, ale w SU45. Trąbki również nie były przyklejone.
U mnie w SP45 szyby czołowe leżały luzem w pudełku. Różnie więc bywa. Nie zdziwi mnie więc podobna sytuacja w innych modelach PIKO - jak choćby w SU46... w końcu montuje to ta sama fabryka, to i takie same 'usterki montażowe' mogą się zdarzać w pojedynczych egzemplarzach.

daromaro

Znany użytkownik
Donator forum
H0m
SKMK
Reakcje
2.492 168 86
A gdzie odbior jakosci? Za dawnych, dobrych czasow modele Piko, BTTB i innych firm mialy wlozone karteczki imienne albo z numerem pakowacza :)

PX48-28

Aktywny użytkownik
Reakcje
111 8 2
Bardzo dobrze, przynajmniej przy przemalowankach nie ma się problemu, wy nie wdzięczni. A tak poważnie, poręcze ostatnio klejone są w jednym miejscu, chyba że tylko ja miałem takie szczęście do serii.

Trzy-syreny

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Cześć i proszę wybaczyć mój język,

sie niemieckiego forum powinien dyskutować, że nowy loco SU46 nie miał czerwonych kół.
Czy to prawda?

Serdeczne pozdrowienia,

Wilfried

xxx

Znany użytkownik
Reakcje
3.847 35 0