• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny PIKO - modele lokomotyw serii SU42/SM42/SP42

Maxeus

Znany użytkownik
Reakcje
255 4 0
plytka Piko Cargo.JPG
Nie, to własnie jest fabryczna płytka, tylko jak pisałem wcześniej, ktoś lutował przewody po lewej stronie, ale po co ? - to tego raczej isę nie dowiemy, a gdybać nie ma sensu.

Poniżej dla porównania zdjecie, jednego z naszych forumowych kolegów, które już było w tym temacie pokazywane kilkadziesiat stron temu, gdy wszyscy skakali z radości przy Cargonkach :)

mair81

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
Witam. Ja z kolei chciałbym sie pochwalić moja lokomotywą. Sm-ka, Przewozy Regionalne. Dla wszystkich z Was zapewne to nic wielkiego, ale dla mnie i owszem. Pierwsza rzecz związana z modelarstwem kolejowym jaką kupiłem od 15 lat. Wierzę, że to co spowodowało SK-Model może się w przyszłości okazać katalizatorem, który ponownie napędzi koniunkturę na modelarstwo kolejowe.
IMG_8293.JPG

Bert

Aktywny użytkownik
Reakcje
2 0 0
I ja mam moją SMkę:) Kupiłem w MMani - mój sklep:) I pomny przestróg i ostrzeżeń kolegów zaopatrzyłem się w spirytusik do przeczyszczenia kół, oraz instrukcję do Multimausa, w celu przeprogramowania CV na wartości podane na forum. Oczywiście nie odmówiłem sobie najpierw przyjemności postawienia loka na szyny i zrobienia kółka kontrolnego(dostałem model z dekoderem) I o ile czyszczenie kół jest konieczne, to po tym zabiegu lokomotywa jeździ dobrze na ustawieniach fabrycznych. Zdjęcia nie wrzucam, bo już są zamieszczone w temacie. Dekoder to Lenz Standard+