• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny PIKO - modele lokomotyw serii EU06/EU07/EP07/EP08

voytecki

Aktywny użytkownik
Reakcje
52 0 5
W lokomotywach od SM na pokładzie jest zainstalowany I/O chip, cokolwiek by to miało znaczyć, rozszerza to znacznie możliwości dekodera by wyświetlał światła wg. E1, więc o ograniczeniach nie może być mowy, a wręcz przeciwnie.
Jeśli idzie o dźwięk do EU07, nigdzie nie napisałem, że ten którym dysponuję jest lepszy od Karolowego, jest po prostu inny. Po lokomotywie stojącej na rolkach niewiele można powiedzieć na temat jej rozpędzania i hamowania. Zrobię już wkrótce lepsze nagranie i Wam zaprezentuję.
Ja również nie miałem w zamiarze robić tu jakiegoś "konkursu piękności" w kontekście dźwięku. Po prostu chciałem podzielić się swoim spostrzeżeniem/opinią :) Co do rozpędzania i hamowania, to miałem wrażenie, że w pewnym momencie lokomotywa się rozpędzała (wyższe obroty) i jednocześnie było słychać pisk hamulców (chyba że zostało to włączone celowo osobnym funkcyjnym) - to zmienia postać rzeczy.

ccsrally

Aktywny użytkownik
Reakcje
38 0 0
hej
Wczoraj byłem oglądnąć na żywo lokomotywę w sklepie no cóż jest piękna kolory napisy pudło itp. Miałem czekać aż wyjdzie zielona osobowa i nie wiem jak to się stało ale cargo stoi u mnie w domku
:)

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.009 531 30
Ja też sobie ją w sklepie obejrzałem i podzielam opinię większości kolegów. Wygląda naprawdę dobrze, rażą tylko trochę te reflektory, ale da się to przeżyć, zwłaszcza za taką cenę. Nie skusiłem się na zakup, bo nie moja epoka, ale z niecierpliwością czekam na epokę IV, najlepiej IVa lub IVb.

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
3.804 15 0
To Panie Andrzeju tej cierpliwości to musi Pan mieć sporo, bo najbliższa ep. IV (IVc) to zapowiedziana EU07-348 (303E), zaraz po EP07-187 na którą czekam :)
Niestety IVa i IVb nie była zapowiedziana jak dotąd.

Zaqu

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
11 1 0
Ja też sobie ją w sklepie obejrzałem i podzielam opinię większości kolegów. Wygląda naprawdę dobrze, rażą tylko trochę te reflektory, ale da się to przeżyć, zwłaszcza za taką cenę. Nie skusiłem się na zakup, bo nie moja epoka, ale z niecierpliwością czekam na epokę IV, najlepiej IVa lub IVb.
A ja uważam że nieważne jaka cena, bo model piękny, ale reflektory zostały spaprane koncertowo.
Podejrzewam że zrobienie ich w sposób ludzki nie zmieniłoby ceny.

przemas22223

Aktywny użytkownik
Reakcje
135 16 3
Marqus.

Elegancko reprezentuje się ta siódemka piko zwłaszcza na module gdzie jest sieć trakcyjna.
Trochę ta sieć trakcyjna patrząc na zdjęcia jest za wysoko.
To jest tylko moje spostrzeżenie, ale poza tym pięknie to wygląda.
Ja czekam gdy się pojawi EP08 Piko.

jacol_placol

Aktywny użytkownik
Reakcje
420 17 2
Dach jest za niski, przód czoła okrągły a powinien być jajowaty i to co zasugerował kolega DarekW cyt:
Zwróć uwagę na linię przejścia boku lokomotywy w czoło. W orginale jest prostą (do połowy lampy), w modelu to łuk.

Ostatnio edytowane:
P

ps

Gość
Była już w Modelmanii.
10 grudnia będzie w sprzedaży.
To była czy nie była? :)

Jak pisałem co pisałem to wiedziałem co miałem na myśli - z SK Model do Modelmanii jest nie daleko i rączki świerzbią :)
I to chyba trochę nieładny gest ze strony SK Model - bo powinniśmy go zobaczyć najpierw w dobrej galerii zdjęciowej na stronie ... wiadomo jakiej.

mikel

Aktywny użytkownik
Reakcje
87 1 0
Model faktycznie bardzo ładny, loki z żółtymi czołami mają jednak coś urokliwego w sobie :) Jak do tego 10 grudnia się żadna SM nie pojawi to chyba też nie wytrzymam i kupie jak niektórzy koledzy z forum :)