• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny PIKO - modele lokomotyw serii EU06/EU07/EP07/EP08

Pawelec PKP

Znany użytkownik
Reakcje
1.330 94 9
Mam do was pytanko: Co to jest i jak się nazywa fachowo :niepewny:?
Zauważyłem że to kolejna siódemka PIKO (większość siódemek 4E to posiada) co ma coś takiego a`la rynienka czy co....
Pierwowzór też coś takiego miał ... Czy to było fabrycznie montowane - wiele pytań...
PIKO EU07-205.jpg

DieselPower

Znany użytkownik
Reakcje
2.442 486 107
Zakłady Taboru tworzone były już w epoce 5a (liczonej według najnowszej normy). Nie wiem czy akurat tam gdzie stacjonowała ta lokomotywa ale takie są fakty. Szkoda że jednak nie jest to poprzednia rewizją z bodaj 1997 roku.

browar łódź

Aktywny użytkownik
Reakcje
262 13 9
Zakłady Taboru tworzone były już w epoce 5a (liczonej według najnowszej normy). Nie wiem czy akurat tam gdzie stacjonowała ta lokomotywa ale takie są fakty. Szkoda że jednak nie jest to poprzednia rewizją z bodaj 1997 roku.
Lipiec 1997 to pojawienie się nowych oznaczeń przydziałów. Co do najbowszej normy to racja,nie mniej jak dla mne Vb to ten moment pierwszego etapu restrukturyzacji PKP. Kolejny to rozbicie na spółki i dyrektywa dopuszczajaca prywaciarzy i tp

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.714 443 99
Paski to osłona, żeby buciorami nie rysować lakieru. Pierwotnie ten element nie był malowany.
Zobacz załącznik 1015991
Ta osłona to na rzeczywistej lokomotywie z czego była wykonana? Z ciekawości pytam (przy okazji). Czytam, że "pierwotnie ten element nie był malowany". O czym mowa? O modelu, czy oryginale? Jeśli o oryginale to aż zapytam... tą osłoną była farba??

Ostatnio modyfikowane przez moderatora:

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.948 121 22
A to ja spytam o coś innego. Wiadomo, że na ścianie bocznej są uchwyty na drabinkę. Drabinka służyła do wchodzenia na dach. Ale jak owa drabinka wygląda? Czy dysponuje ktoś z was zdjęciem takiej drabinki? I gdzie się ona znajduje? Wewnątrz lokomotywy, czy w lokomotywowni?