• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny PIKO - modele lokomotyw serii ET22

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.559 443 99
Ale motacie. 12groszy co innego, EC45 co innego. Ten co robił zdjecia mógł spytać, napisać i nie byłoby tych zgadywanek.

Ostatnio edytowane:

Engineer

Aktywny użytkownik
Reakcje
697 54 1
No to sprawa wyjaśniła się.
Prawdę powiedziawszy, myślałem, że to rzeczywiście Byczek od PIKO, z reflektorami Kol. Kamila (14D40).
Tylko pantografy coś mi nie pasowały;)
Piękny model (y)
Na stronie jest jeszcze galeria ET21 i ET22 z halogenami.
MMmmmiodzio:love:

dgajus

Moderator Grupy SKMK
SKMK
Reakcje
3.490 42 1

14D40

Ostrzeżony
Producent
Reakcje
305 10 1
Zgadza się 14D40.
Ten "Byk" jest od nas, www.pomniejszone.pl
Sporo pracy włożyliście Panowie razem z Pawłem, a tu PIKO atakuje.. Ale nie ma co, model pierwsza liga, a te pierścienie na reflektorach to chyba mojej produkcji ;) ale już nie offtopuje, temat dotyczy ET22 od PIKO.

Prawdę powiedziawszy, myślałem, że to rzeczywiście Byczek od PIKO, z reflektorami Kol. Kamila (14D40).
Będą będą, piękne pekapowskie lustrzanki z toczonymi CNC pierścieniami ;) Z całym szacunkiem dla PIKO ale na te fabryczne reflektory wciąż patrzeć nie mogę.

Remaj12

Znany użytkownik
Reakcje
5.221 133 19
Mam wrażenie, czy odbieraki prądu są jakby bardziej filigranowe? o_O
Z porównania jakiego dokonałem na żywo wychodzi, że są to prawdopodobnie te same pantografy co w modelach lokomotyw serii EU07/EP07/EP08/ET41. Różnią się jednak ślizgaczami, co rzuca się na pierwszy rzut oka. Ponieważ pantograf jest ten sam (to samo mocowanie) możliwa stanie się wymiana w modelach wyżej wymienionych serii. Sam mam zamiar dokonać takiej wymiany w modelu EU07-169 tzw. "Czekolady", która powinna mieć ślizgacz podwójny, właśnie taki jak pierwszy zapowiedziany model "Byka", czyli miniatura ET22-854.

Kilka zdjęć mojego autorstwa pod tym linkiem.

Ostatnio edytowane:

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
3.745 15 0
Reflektory montowane podobnie jak w EU07, więc ich ewentualna wymiana to będzie bułeczka z masłem (nie trzeba kombinować ze światłowodami/diodami).