Mam nadzieję, że nikt się nie obrazi, ale pozwoliłem sobie bezpośrednio tu wkleić - fotki ze strony PIKO (link wyżej podał kolega):
Zobacz załącznik 507001
Zobacz załącznik 507002
Zobacz załącznik 507003
Zobacz załącznik 507004
Co do tej daty to nie wiem, ale wydaje mi się, że jest tam:
Główna napr. rew. 89.04.30...
Czyli można uznać że przełom epok IVc/Va niedługo po wprowadzeniu żółtych czół.
Łódź Olechów to pierwszy przydział tej lokomotywy, więc od początku tam była do czasu otrzymania w latach 90-tych przeniesienia do MD Wrocław Brochów...
Mamy więc lokomotywę z pierwszym przydziałem po domalowaniu jej żółtego czoła. Reszta malatury (kolorystyka) zapewne odzwierciedla jej wygląd jeszcze z epoki IVc.
Zobacz załącznik 507005
Moim zdaniem model może stać się przedmiotem zainteresowania także kolekcjonerów epoki IVc. Ja jednak twardo zaczekam na pełne (zielono-zielone) klasyczne malowanie. Dla mnie wraz z żółtym czołem skończyła się epoka IV (trzeba mieć jakiś punkt zaczepienia
w tych płynnych przejściach pomiędzy epokami). A sam model uważam, że jest świetny. Te reflektory wymiatają. Fajnie, że PIKO przewidziało także ten wariant.
W sumie wyszło dokładnie to samo co było na pierwotnie prezentowanym zdjęciu oryginału:
Zobacz załącznik 507008
źródło zdjęcia oryginału: https://shop.dcc24.eu/pl/lokomotywy...-towarowy-et22-259-pkp-byk-4015615963318.html