• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny PIKO - modele lokomotyw serii ET21

śledź

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.781 61 10
To chłopaki nie pukać w guziczki tylko biegusiem, i chwalimy się każdy swoim.
Dobre słowa Pawle, pukanie lepiej zostawić dla rozważnych. Zobaczymy czy chwalenie wyjdzie na dobre, czy odsłoni niedociągnięcia jakieś. Może być, że u kogoś trąbka będzie taka nie za bardzo lub coś tam przeskalowane się znajdzie. Wszystkiego dowiemy się niebawem.
Model sam w sobie bardzo ładny począwszy od pierwszego wydania, ale...

PP1970

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
3.239 88 0
To chłopaki nie pukać w guziczki tylko biegusiem, i chwalimy się każdy swoim.
vs.
Bez przesady. Podałem tylko info że model jest już dostępny, ale po tym wpisie zgłosiłem do usunięcia

No nie. Post Kolegi @J1974H0 jest na temat tego wątku "PIKO - modele lokomotyw serii ET21"
Ewentualnie może duplikuje się z wątkiem "Nowości PKP 2022", ale na pewno jest na temat.

Post Kolegi @Kpt. Nemo niczego nie wnosi. Zgłosiłem do moderacji.
Jeżeli Kolega nie chce czytać o modelach fabrycznych, to nie musi przeglądać wątku, który takich modeli dotyczy.
Szanując wkład Kolegi w innych dziedzinach, zastanawiam się, dlaczego Kolega obsesyjnie poluje na kolekcjonerów modeli gotowych. ścigając ich po wszystkich zakamarkach Forum?

Ostatnio edytowane:

PP1970

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
3.239 88 0
Ehhh, nudne! Wciąż wydawane są okrągło te zielone Sputniki! Ile to już było edycji? Prawdziwe ożywienie dałoby wypuszczenie ET21 w barwach z epoki VI, na które z utęsknieniem czekam. Może w 2023 roku?
Nie negując urody Sputników w ep. VI, zastanawiam się, co stoi na przeszkodzie, by wydać wersję z epoki IIIc albo IVa? Nie żebym miał jakoś szczególnie gorzej, niż inni, ale w tych epokach nie ma żadnego seryjnego modelu lokomotywy elektrycznej PKP, a ET21 aż się prosi ;)

Pawelec PKP

Znany użytkownik
Reakcje
1.330 94 9
Nie negując urody Sputników w ep. VI, zastanawiam się, co stoi na przeszkodzie, by wydać wersję z epoki IIIc albo IVa? Nie żebym miał jakoś szczególnie gorzej, niż inni, ale w tych epokach nie ma żadnego seryjnego modelu lokomotywy elektrycznej PKP, a ET21 aż się prosi ;)
EU05-08 MTB :love: Epoka IIIc ... przy okazji: zapowiedziano wznowienie tejże miniatury!

SU45-122

Nowy użytkownik
Reakcje
7 0 1
Dobry wieczór, wszystkim forumowiczom jestem nowy na tym forum, więc pomyślałem wypada zacząć od przywitania.
Mógłby ktoś z was, wrzucić zdjęcia swojej ET21-92, z góry dziękuję.
Pytanie jeszcze do bardziej poinformowanych czy związku ze swoją lokalizacja, ta lokomotywa w orginalne, mogła prowadzić jakieś składy pasażerskie czy raczej tylko same towary.

Reakcje
89 3 0
Dobry wieczór, wszystkim forumowiczom jestem nowy na tym forum, więc pomyślałem wypada zacząć od przywitania.
Pytanie jeszcze do bardziej poinformowanych czy związku ze swoją lokalizacja, ta lokomotywa w orginalne, mogła prowadzić jakieś składy pasażerskie czy raczej tylko same towary.
Właśnie do mnie wczoraj przyszła. Zatem jak bedzie trochę czasu to postaram się zrobić fotki

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.677 443 99
Jak się chce, to się znajdzie...
Kilka fotek jest na stronie 'przystnek sklep': Lokomotywa ET21-92 PKP PIKO 51604 (przystaneksklep.pl)
...to samo sklep 'modelmania': Elektrowóz ET21-91 z dźwiękiem (Piko 51605) - sklep modelarski ModelMania (tu błędny opis że to ET21-91)

Jacek765

Znany użytkownik
GGM
SMK Katowice
NAMR
Reakcje
3.672 65 3
Swój model ET21 92 już mam od kilku dni i muszę powiedzieć że jest bardzo dobrze wykonany podobnie jak poprzedni z numerem 442. Niestety nie mam zbyt dobrych warunków do robienia zdjęć tak więc są takie sobie.
20220918_123400.jpg
20220918_123343.jpg
20220918_123226.jpg
20220918_123517.jpg
Tutaj w towarzystwie ET21 442

20220903_225805.jpg

I lokomotywa z lokomotywowni Łazy ciągnie skład pustych talbotów z Elektrowni Łaziska ;).
Co do wykorzystania lokomotyw ET21 z lokomotywowni Łazy to raczej nie kojarzę by pracowały planowo w ruchu pasażerskim. Owszem w tej lokomotywowni też stacjonowały kiedyś EU07 i nie mogę wykluczyć możliwości wydania ET21 w zastępstwie niesprawnej EU07. Owszem w dyrekcji Śląskiej były planowo eksploatowane ET21 w ruchu pasażerskim na nowo zelektryfikowanych liniach gdzie przejmowały pracę dotychczas wykonywaną trakcją parową. Ale to chyba nie miało miejsca w obszarze obsługiwanym przez lokomotywownię Łazy.

Jacek765

Znany użytkownik
GGM
SMK Katowice
NAMR
Reakcje
3.672 65 3
Ok może rzeczywiście był taki plan dla ET21. Lub było to zastępstwo za EU07. Nie mam dodatków do rozkładów jazdy zawierających plan zestawiania pociągów osobowych. A domeną ruchu osobowego w MD Łazy były EN57.

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.677 443 99
Swój model ET21 92 już mam od kilku dni i muszę powiedzieć że jest bardzo dobrze wykonany podobnie jak poprzedni z numerem 442. Niestety nie mam zbyt dobrych warunków do robienia zdjęć tak więc są takie sobie. Zobacz załącznik 918553 Zobacz załącznik 918554 Zobacz załącznik 918555 Tutaj w towarzystwie ET21 442
Kolor farby uchwytów przy drzwiach podkreśla szczególnie w tym modelu jak dość grube one są. W 442 były ciemnozielone, więc to się tak nie rzucało w oczy. Tak sobie myślę, dlaczego nie zrobili ich z cienkiego sztywnego drutu (jar Roco w swojej M62/ST44) skoro tak przyłożyli się do reszty modelu? Trochę to psuje jego odbiór. Taka dygresja.

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.677 443 99
znalazłem takie zdjęcie w moich negatywach:
Zobacz załącznik 918952
ET21-92, Bytom, 1989
Super.... szkoda, że nie kolorowe, ale może ktoś potrafi je "pokolorować" i tu wrzucić? Ja nie potrafię, ale wiem, że są jakieś narzędzia do tego....
Jedno da się zauważyć - 1989 pasuje, bo żółta "morda" już jest. Na haku pewnie oliwkowy skład serii Bhp-x...