• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny PIKO - modele lokomotyw serii ET21

jack_flash

Aktywny użytkownik
Reakcje
789 87 8
Tydzień już mija od pojawienia się w sklepach nowego "Sputnika" i nikt się tu nie chwali?!:confused:
No to ja się pochwalę.:cool: ………
Mankamentem najnowszego modelu są oznaczenia, szczególnie na boku pudła, w zależności od kąta padania światła, potrafią niemal zupełnie "zniknąć".:( Przydałyby się jednak wypukłe ...!
W sumie to jest dobre dla gospodarki. Potrzeba wyprodukowania foto-trawionych elementów wraz z wszelkimi innymi przeróbkami.

horrido

Aktywny użytkownik
Reakcje
244 11 1
Prośba: Czy któryś z kolegów posiadających pikowską ET21 mógłby zmierzyć i zapodać odległość między otworami mocowań izolatorów pantografu? Czy jest identyczna jak w EU07?
Z góry dziękuję.

2022-04-19 23-17-31.png

szprync3

Aktywny użytkownik
Reakcje
99 22 5
Pytanie bardzo podstawowe. Nie chcę uszkodzić modelu używając za dużo siły. Budy nie mogę ściągnąć przykręcana jest czy co :)

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.889 526 30
No właśnie, zajrzał kolega @szprync3 do instrukcji? Tam jest wyraźnie pokazane (pismo obrazkowe ;)), jak się zdejmuje budę: trzeba odkręcić 4 wkręty od spodu, a potem podnieść pudło.