• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny PIKO - modele lokomotyw serii ET21

PP1970

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
3.257 88 0
Może Kolega napisać gdzie poza sklepem PIKO jest dostępny od ręki?? Jeśli gdzieś jest to już wsiadam w samochód i jadę po niego.
Powtarza się sytuacja, jak z poprzednim wypustem. Jest u PIKO, będzie w sklepach, przy czym w każdym sklepie w innym terminie, bo paczki nie są jednocześnie wysyłane. PIKO ma wakacje 29.12-7.01, a przedtem są święta. Sklepy też pewno chcą mieć parę dni wolnego, po gorączce panującej od czarnego piątku do wigilii.

Najdalej do końca stycznia wszystkie zamówienia powinny być zrealizowane.

Np. w moim ulubionym sklepie typowy okres oczekiwania to 3 tygodnie od pojawienia się modelu na Allegro. No i dobrze. Mi to odpowiada. Zawsze mam czas na anulowanie zamówienia, jeżeli okaże się, że model schrzaniony :p

Ty42-89

Znany użytkownik
Reakcje
1.879 15 1
Jak jest u producenta w Piko to logicznym jest ,że kwestią dni jest jego dostępność w sklepach.
Napisał Kolega "szeroko dostępny". Ja pod tym pojęciem rozumię, że mogę jechać do sklepu i go zakupić. Ja akurat czekam na tego sputnika jak na zbawienie więc wiem, że marne szanse by pojawił się w sklepach w Polsce przed świętami.

KacperMichał

Aktywny użytkownik
Reakcje
97 13 3
Jednym ze sklepów Warszawskich, była informacja dostępność od 20 grudnia, dziś zaś jest od 27 grudnia.
U Karola model może być szybciej, lecz problem bedzie z dekoderami dźwięku ESU i Zimo

PP1970

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
3.257 88 0
Światło dzienne ujrzy tylko wersja analogowa ? A co z wersja dźwiękową... :niepewny:
Też mnie to intryguje. Dlaczego dla tego jednego modelu trzeba dokupywać dekoder osobno, chociaż dla wcześniejszych i późniejszych oferują od razu zamontowany?

Nie, żebym miał problem z montażem (zresztą sklepy to chętnie robią). Ale co im przyświecało - czyżby to była seria o połowę mniejsza, niż dotychczas?

Ty42-89

Znany użytkownik
Reakcje
1.879 15 1
Kupiłeś ostatnią sztukę ESU LS5 na polskim rynku :ROFL:
Teraz można tylko kupić PIKO Smart 4.1, albo czekać.
Nie, kupiłem właśnie PIKO Smart 4.1 i przed chwilą mnie tknęło by go wrzucić do ET21-187 i sprawdzić. Całe szczęście dobrze nagrany ale 442 dopiero w poniedziałek :( Ogólnie to poza trąbką w tym pikowskim dekoderze to reszta dźwięków i funkcji jest OK.

Ło Panie, Pokaż Pan jeszcze gdzie to podłączyć na płytkę i napisz Pan gdzie diodę i rezystor i moje maleństwa będą wreszcie śmigać bez zacięć po rozjazdach :p

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.714 443 99
Nie, żebym miał problem z montażem (zresztą sklepy to chętnie robią). Ale co im przyświecało - czyżby to była seria o połowę mniejsza, niż dotychczas?
Kryzys. Widać więcej ludzi kupuje analogi z opcją dokupienia dekodera osobno jak się dudków uzbiera, to co będą puszczać na rynek udźwiękowione ? Aby zalegały? Kto chce to kupi sobie dekoder osobno...

MIKOT 1

Znany użytkownik
Reakcje
4.559 99 132
Nic nie lutować! Odkręcić trzeba te dwie czarne śrubki od tego czarnego plastiku (mocowania głośnika).
Widzę, że płytka jest już odkręcona, więc wystarczy podnieść ten plastik i płytkę i tam wsadzić głośnik membraną do dołu. Od spodu płytki są punkty do których mają dotykać styki głośnika.